Thursday, April 14, 2011

Gurindam buat PakLang - si lelaki veteran :)

Lelaki veteran ni sering di salah erti
Tegur pompuan sikit, mula dikatakan tak sedar diri
Rumah kata pergi, kubur dok ajak kemari
Tapi masih dok ligat fewitt fewitt sana sini

Tapi semua ni salah pompuan sendiri
Pakaian jarang jarang, selak sana sini
Mau nya lelaki tak senang duduk dan berdiri
Silap silap yang nak mati pun, buleh cargas kembali

Golongan lelaki veteran juga selalu di salah anggap
Pantang tengok pompuan muda, keja nak ngap
Tapi pompuan tak sedar mereka juga yang jadi penyebab
Pendek kata lelaki ni cuma terperangkap

Kasut tumit tinggi, jalan tonggek tonggek
Goyang kanan goyang kiri! Perghh!!! Memang terbaek!
Hati lelaki berdegup kencang bergolek golek
Jadi bukan salah lelaki kalau dok perati dok belek belek

Geng lelaki veteran juga selalu pompuan dok kata
Sebelum mengorat, cermin dulu la muka
Rupa hensem sikit saja dari monyet kera
Tu pun ada hati nak ayat anak dara

Tapi pompuan selalu memang tak peka
Lumrah lelaki, baik tua atau muda
Nampak pompuan, memang la suka nak mencuba cuba kenyit mata
Yang pompuan gatai dok layan tu buat apa???
Sebab macam orang tua tua selalu dok cerita
Tepuk sebelah tangan mesti takkan berbunyi punya...

ps: aku yang semi-veteran...hehhe hehhe:)

30 comments:

Masy said...

1st!!!

Masy said...

sian lelaki veteran hahaha. tp apepon, klu ade iman dlm hati - jgn la belek2.. skali tgk tu rejeki, kali kedua, kedua belas, kedua puluh tu sume dah dpt 'saham' laa plk kan...

*sambil jln sopan2 x lenggok*

ainzoo said...

biase la tu... Fitrah alam... cantek tertarek menarek kau memang da bump...

Acu-try-test tgok kalo kita bandingkan dengan Lelaki veteran ushar lelaki semi-veteran dengan perasaan `istimewa` itu...ahaks

La la la la la la

chii said...

rintihan lelaki veteran..heheh....

KeMatZ said...

normallah kan ..... keluhan hati perasaan lelaki veteran

zonaku said...

semi-veteran????

konon nak ngaku muda la tu..

shafarina said...

amboi.. pompuan jugak salah yerrr :)

NAzzXXra MR said...

pompuan yang baik untuk lelaki yang baik..and vice versa..tapi kadang-kadang ada juga satu baik, lagi satu sebaliknya..

kalau dah jodoh..hehehe

13may said...

masy: sebab tu bila sekali dah tengok...biar tengok lama lama...hehhe hehhe

ainzoo: well...tengok menuntut ilmu ni...hehhe hehhe :P

chii: sian paklang kan? hehhe hehhe

kematz: tu laa...jgn pandang serong kat lelaki veteran :D

zonaku: errr..errr..:P

shafarina: apa lagi nak dikata :D

nazz: lumrah la kan? hehhe hehhe

me3n said...

Woi kawan laaaamaa!

cujen said...

Kasut tumit tinggi, jalan tonggek tonggek
Goyang kanan goyang kiri! Perghh!!! Memang terbaek!
Hati lelaki berdegup kencang bergolek golek
Jadi bukan salah lelaki kalau dok perati dok belek belek


macam aku je tu..ahhahahha...ok, pasni pakai selipar jek la....

13may said...

me3n: hehhe hehhe...tu la kan...tadi visit website hang...macam kenai saja...hehhe hehhe

cujen: keh keh keh...sila sila :P

iMa said...

haha, nice! btw, warga veteran perlu disayangi. wakaka*

SisHoney said...

sian eh laki veteren itu

Cik AnGaH said...

hahahahaha...

nak siannn kat sape eh?
lelaki veteran kah?
atau perempuan itu kah?
huhuuhuhuuhuu...

13may said...

ima: a'aa...how about semi veteran? keh keh keh :P

sishoney: tu la kan...sering disalah anggap...hehhe hehhe

cik angah: errr...mesti la kat lelaki :P

neyra shazeyra said...

hye! saya ingat lagi awak :p

inna hayati said...

semi veteran=40 tahun dan ke atas
en.may ni tak ngaku pulak dah tua. mesti mengamalkan gejala2 veteran juga ni kn? tak baik oh!

K i a H R o N g G e n G said...

dahsyattttt....

Zabs said...

Salam,

Lama tak ke sini. Pak Cik tak macam tu dowh...hahaha.

Mak Su said...

kasut tumit tinggi jalan tonggek2? hahaha

saya plaks.... tiap hari pakai sliper, jalan seret-seret... hu hu hu

nuyuljana said...

asyik bergurindam je, cuba la compose jd lagu pulak.

keh keh keh.

p/s - hello incik may may. :)

Ezu Mizu said...

hi lelaki semi veteran!!!

13may said...

neyra shazeyra: tima kasih :D

inna hayati: errr...jgn salah sangka...kami ni cuma mangsa :P

kiah: hehhe hehhe :P

zabs: hahha hahha...takpe,uncle tak terlibat dalam gurindam nih...hehhe hehhe

maksu: tu oun ada orang dok ushar...keh keh keh

nuyuljana: sian la kat komposer lagu...kang depa takleh nak cari makan...hehhe hehhe

ezu: ezuuu!!!!!!!!

n I'mI said...

lelaki veteran memangla geli,
coz anak dara dok aim yang muda lagi,
tapi kalau dah veteran tu baik budi,
xsalah pun nak consider jadi laki!
hahaahahahaha!!

no comment!!

*SiRibenMerah said...

budi bahasa budaya kita.. kalo kena ngan bahasa bicara manis menusuk jiwa, confirm anak dara yg jln ganas2 cam tomboy pon leh sangkut jiwa..

*biasalah abang, tgh alami menepos kan.. maklumla semi-veteren.. kehkehkeh~.*

Iliana said...

keh keh keh..serius mendalam..

sibuk memodenkan negara, agama pincang entah ke mana..

chiku the chucuru said...
This comment has been removed by the author.
chiku the chucuru said...

errr.... salleh yaakob dah kawin lagi 1, cukup 4. tau tak?

TedungS said...

Elo mr semi-veteran. Cepat2 join grup aku pasni.. haha

Related Posts with Thumbnails
 
Designer: Douglas Bowman | Di ubahsuai oleh: 13may