Wednesday, October 14, 2009

192: Warkah buat kekasih

Bila kita keluar lepak sama sama
Lelaki lain senyum kat ayang, abang rileks tadak apa apa
Memang jeles tu ada tapi abang tetap bangga
Maklum la, marka lawa semua orang dok senyum dan perhati saja

Tapi tatkala kita lepak lepak berdua
Abang senyum kat pompuan lain, ayang dah naik murka
Mula mengata abang gatal, itu ini tak sedar diri la
Padahal senyum tu kan satu sedekah, salah ka abang buat pahala?

Semasa kita keluar makan berdua
Lelaki lain meja sebelah, dengan ayang dia cuba bermain mata
Abang cool dan steady makan pun rileks saja
Takat bermain mata, tadak gugat apa apanya

Tapi semasa kita berdua tengah makan
Abang terkenyit mata kat pompuan sebelah, ayang dah hempuk pinggan
Mula la mengata abang itu ini memang dasar jantan
Padahal mata abang masuk habuk, ayang langsung tak kesian

Bila kita keluar minum berdua
Tepon ayang SMS masuk bertalu talu, abang langsung apa tak kata
Memang la tensen, tapi abang pikir benda baik dan positif saja
Mungkin ada hal penting yang ada orang nak tanya

Tapi sewaktu kita dok minum berdua
Tepon abang SMS masuk, ayang dah masam mencuka
Mula dok sibuk tanya sapa la, nak apa la
Padahal SMS tu cuma notis dari servis provider saja

Bila kita dok borak kat telefon malam malam berdua
Ayang cerita itu ini, abang dengar dan kata OK saja
Lantak la cerita itu dongeng atau apa apa
Apa yang penting, ayang rasa bahagia

Dan bila kita dok borak malam malam kat tepon lama lama
Abang pun bukan kemain buka macam macam cerita
Tapi kadang kadang abang heran awat ayang diam saja
Alehaiii....rupa rupanya ayang dah membuta

Tapi walau apa pun yang ayang kata
Abang sikit tak amik hati punya
Walau kadang kadang perangai ayang buat abang gila
Buat masa ni, dalam hati abang cuma ayang yang ada
Tapi kalau pompuan lain nak kat abang pula
Ha! Ha! Ha! Babai ayang...!! Baru padan muka
Opss!!! Abang cuma melawak gurau gurau saja
Please laa...jangan merajuk lama lama..

77 comments:

perempuanku said...

hye..nice writing...

.fatin nabila. said...

:)). oke la tu, lumrah berchenta.
jadi mcm i, single, menyepi sampai ke sudah. xde benda nk disakitkan atie, xde benda nk di hepi. lagi parah!

Mak Su said...

sayang-menyayang ek... mata kena jaga ya.... lepuk kang

shasha said...

hahhahaha...ni sah sah gf merajuk ni kan..kan??

intan.dayana said...

hahaha! sile lah memujuk si dea itu.jgn bia lame2.ngeee~

intan.dayana said...

hahaha! sile lah memujuk si dea itu.jgn bia lame2.ngeee~

shafarina said...

huhuhuhuhu

kau la may, idea tak abis2, masalahnya idea bagus pulak tuh


dah dah pompuan tu jgn kontrol sangat, kang may carik lain kan susah


auww

R.K said...

bawak la pujuk2 awek hang tuh. haha~

Lifesaver said...

hehehe..kena tepat dgn aku la....aishhhh!!hahaha!

MyNameIsPia said...

hahahaha! sgt lawak dan sgt tekene kat batang idung. adoi.
;)

Alice said...

haaaa...sejibik kau describe. awat May? Gf ko merajuk eh? eceh..

Masy said...

heheh heheh ehehheh

.rda. said...

perempuan memang suka merajuk. menyampah aku dengan diri sendiri. haha.

cookie devine said...

i like.

arsaili said...

salam eid bro..a good one..ahahaha

FaNaQiLa said...

huh! best write-up "warkah buat kekasih" ni.

i ade sedikit touching kat part bawah2 tu. tp pastu mmg rasa nak majuk la if my husband yg kata gitu.

LiLohOnEy said...

ahahaa...

lumrah alam..

peace bro (:

husni said...

ala sian may..
ayang merajuk yer..

ZARA 札拉 said...

hehehe~

nak merajuk?


huh!

silakan~

jiwafaham said...

Tak sengaja search terjumpa 'LAYAN KEPALA' ni. Teringin nak tau, masuk le. Amboi... sempoi & happening terlampau.
Disebabkan LAYAN KEPALA ni jujur bebeno saya ikat kau ke PAUTAN SILATULRAHIM blog saya, lepas ni kau tak boleh lepas lagi dah, sebab saya tindik dan ikat simpul mati... hehehe kau tak boleh bukak! KENAPA SAYA BUAT KAU DEMIKIAN? Saya nak tengok PESONA yang lahir dari hati kau la....hehehe

aisputih said...

huishh..hebat2..aku nak bacakan warkat ini kepada tunang ku..kekkee

inna hayati said...

serius ke gf en.may macam ni?
bagus ni...cukup garang.
sok2 dah kawen, tak yah risau anak manje ngengada ke ape ke,
mak dah cukup garang.
bagus2...
:D

Yunus Badawi said...

ko tengah clash dgn awek ko ke?

^ez^ said...

hehehe...majuk pon tanda sayang hape..hihi..pujuk jela.abis cite..weh..dari mata turun ke hati taw..so jgn men2 mata plak.

hamboi hg may..ada pompuan lain nak terus babai ayang hg tu..mmg la dia majuk lama2.hehehe..

intan izani said...

sebenarnya terbalik tu
laki yg kuat cemburu
mana ada steady je tgk org lain ngurat awek dia
heheh~

Ili Saharudin said...

btol ke lelaki x jeles? urm..kang kalau x ty. kata kita x peduli. x ambil berat. tup.tup.cr lain jugak kan.hehehe..

syed mohamed bin syed hassan (jen) said...

terbaik ayat2 lu susun..huhu..eh,jgn lupe la mai singgah blog wa..peace!

syed mohamed bin syed hassan (jen) said...

terbaik ayat2 lu susun..huhu..eh,jgn lupe la mai singgah blog wa..peace!

syed mohamed bin syed hassan (jen) said...

terbaik ayat2 lu susun..huhu..eh,jgn lupe la mai singgah blog wa..peace!

rya said...

tak majuk dah ni..

ShaMytO said...

haha..okie
it's true gak la..
but hey, sila wat post terbalik plak.. =p
sbb ade jer lelaki yg lagi kuat jeleshh..hahah

nur'ain said...

knp kesian sgt si May ni?



kehkeh

Cik Som said...

Itu... u tuju kat I ker....

Hahahahaha. Just kidding. Tulisan itu buat aku senyum sorang-sorang. :D

Suka Bebel said...

hahaha...memang pompuan tak leh nak kata apa tang ni, memang betui belaka.hehe

Suka Bebel said...

hahaha...memang pompuan tak leh nak kata apa tang ni, memang betui belaka.hehe

Suka Bebel said...

hahaha...memang pompuan tak leh nak kata apa tang ni, memang betui belaka.hehe

farah said...

org prempuan jugak yg kena.

haih.

~mawar~ said...

may, selamat hari raya

peace ;)

diana ghazali said...

haha. hai abanggg... (pompuan meja sebelah)

13may said...

perempuanku: hai...thanks for visiting my blog :)

fatin nabila: single? ehem ehem ;)

maksu: aisehh...garangnya maksu :P

shasha: tak lah....dia malas nak layan ajer...hehhe hehhe

intan dayana: wokeh! :D

shafarina: dalam hati ada dia sorang ajer :D

RK: hehhe hehhe...bisa diatur :D

lifesaver: tepat tang mana tuh? hehhe hehhe

mynameisPia: ni mesti suka hempuk pinggan nih :P

alice: ko majuk jugak ker? eceh :P

masy: :D

rda: ok...meh aku pujuk ko meh :D

cookie devine: thanks :)

arsaili: salam...thanks :D

fanaqila: hehhe hehhe....layan kepala :D

lilo honey: cam tak adil ajer kan? hehhe hehhe

husni: tu la pasal...kesian aku kan? hehhe hehhe

zara: u tamau pujuk I ker? hehhe hehhe

jiwafaham: thank u! :)

aisputih: risiko tanggung sendiri yea...hehhe hehhe

inna hayati: garang...tapi comel :D

yunus badawi: majuk sikit ajer...hehhe hehhe

ez: babai kat hang buleh? hehhe hehhe ;)

intan izani: hehhe hehhe...control maa :D

Ili Saharudin: hehhe hehhe...bila tanya...jadi cam polis plak...tanya macam macam :D

syed mohamed: tima kasih :)

rya: ni yang suka nih :D

shaMyto: errr...errr...kalau buat post terbalik, tu dah macam melanggar perlembagaan LayanKepala :D

nur'ain: hehhe hehhe...meh la pujuk aku :D

cik som: ecececece...malu nak ngaku plak cik som nih...hehhe hehhe

suka bebel: sure ko pun penah kena camni kan? hehhe hehhe

farah: eh! bukan lelaki ker byk yang kena? hehhe hehhe

mawar: hi sahabat...lama hilang...blog pun dah berlumut...hehhe hehhe

diana ghazali: ececece...ni yang berdebar debar nih :D

zh-ena said...

suka la entry kali nie..comel jea

blackwira said...

perempuan memang penuh dgn syak wasangka.....hehehe

ixora said...

btl gak..mcm terase je...tp xpe...leh brubah slow2.. kan bro kan..? lala..

noor afzan said...

haha~
mmg biasa gitula..
tapi nape lelaki suke sgt nak senyum kat pompuan lain depan awek..?
cari penyakit tu namanya.

arnamee said...

Salam..

comey nyer..
cuma wat sesuatu yg terbalik pula..
konon2 may nakal pula;p

tet. baik lelaki dlm sajak ni ea;)

Lea Dzahir said...

hehehe...

kitorg dua kan.. bkan dia yg tengok ppuan tu dulu.. saya yg tengok dulu pastu cakap kat dia.. tengok tu.. hehehe.. sker tak? :P sampaikan dia sendri x jd tengok daa..

acap said...

haha..

ParTy PrinCesS said...

hahaha....
comel :)

nabilah hana said...

comel2 ;D

lupa nak cakap..
terima kasih kad raya!!
;)

Bunga Rampai said...

Dalam busy pun sempat jugak tulis warkah buat kekasih ;)

Begitulah hebatnya cinta!

Salam 13may, take care. :)

carwashku said...

Ha'ah betul la...tapi ni terbalik la pulak...bile time pakwe aku sibuk dok ngurat awek lain depan2 mata nih aku wat dek je walhal jalan dok berkepit sama...tapi bila ada balak tersengih jer kat aku mula la pakwe aku kata macam2...mcm aku nih tak cukup dia jantan sorang!!
bila makan tak leh nak borak langsung..mana taknyer dia asik layan sms kat handset dia jer pastu senyum le sorang2...tapi aku wat selamber jer...anggap je msg dr ruangan lawak yg suka makan duit topup tu...tapi bila handset aku bunyi jer haaa mula dia buat muka...tak tegur aku langsung berhari2 lamanya...tanya pakwe mana lak sms aku!!!
adushhh ni la dunia...kan best kalau kau dgn aku...kita sama2 selamber jer...issshhh kekadang bosan gak dibuatnya...rimas arr!!!

B|itHeGaL said...

Ecececeh!! aweks majuk... abesla hang... :p

farah aminuddin said...

hahahahaha lawak ok.
ade betulnye. hehe

arnamee said...

tambahan:
Salam,oh ya KERANA kamu komen kat blog Anem aritu, in return Anem da click ur nuff ads:)

Mimiamilia said...

dah abis merajuk lum ayang tu?

DeeN said...

Hahahahahaha!!
Ni betul2 ka cobaan, May?
Jgn biaq merajuk lama2. Susah hang nanti. Keskeskes!!

.:HalogAmora:. said...

hak hak hak .... nk pujuk marka nooo...

ada marka baik...layan baik la...pompuan zaman la ni nk cari yang baik bukan senang so kalau nk kene pujuk tu...pikir y brilliant sket la utk pujuk. kene suis y betui..tak sampai 2 minit dia elok dah! percaya la ckp cheq!

ah said...

lama tak jenguk sini..sejak awak berenti menulis jap tahun lepaih..ni kena cover balik ni

Iznie said...

nasib baik la sya tak mrajuk...kah3

kawaii_desu said...

waaaa...
lamanya tak datang buat kacau di sini hehe

rAtu saLju™ said...

heheh....x salah pndang ppuan laen,klu bab senyum x jadik sedekah klu senyum kat ppuan laen...kekeke~

nasazfrog... said...

begitu la adat org bercinta.. tatkala terasa pasti terluka...
tapi kengkadang org laki ni mudah...
berkata gurau walhal si dia terasa sudah....

huahaha... lu jgn bro... :)

rena said...

alahai...

sweetnya ayat abang...

ainzoo said...

encek may...aweks majuk ek?
eheheh

balqissy said...

hahah part last tak leh blah.
ayang, xyah la merajuk.

Ryehanna said...

kehkehkeh...

aku bbr perasan update ni...

lawak ah...

tengkayu kerana buat aku tergelak.
teringt kat sorg buah hati xjadi org penang.. dia cakap mcm yg hang dok tulis ni.. hehehe

wei, mane address aku nak pos resit buku 2 keping? [tu je yg ada]

j.u.l.i.e.t said...

isshhh.... tetiba rasa mcm terkena. ahahaha..

cikdinz said...

apa lah ayang ni...

Cik Qemm said...

hahaha.ayang oh ayang.

Tulip Chantek said...

kamu sudah lama x blogging.
rindu komen kamu :)

*t0iek* said...

=) salam...da lame xjeng0k page neh..ape cite 0rang ja0h..sehat ke?
wah wah..sudah pandai berkaseh kaseh neh..jage diri..=)

[S]itie [B]Um [B]Um said...

hoho...pedas!! pedas!!

saad said...

haha.. lu memang kreatif la bro!

sunan said...

cerita sorang lelaki gatai...
wahahahaha

hUmmY said...

i x kireeee!

i nak majuk jugak!

uppp lg lame2! :))

13may said...

zh-ena: cute cute :D

blackwira: tu la pasal...hehhe hehhe

ixora: takpe...take your time :D

noor afzan: senyum kan satu sedekah :P

arnamee: lelaki memang baik...baik ada makna >:P

lea dzahir: wah! pandainya reverse saikology :P

acap: :D

party princess: :)

nabilah hana: no problem :)

BRampai: hehhe hehe...tima kasih :)

carwashku: jom kapel ngan aku la kalau gitu...hehhe hehhe

Blithegal: biasa la beb...hehhe hehhe

farah aminuddin: nak buat camna...nasib badan...hehhe hehhe

arnamee: oh! terima kasih :D

mimi amilia: la ni aku plak yg majuk :D

deen: deen...meh la pujuk aku :(

HalogAmora: kena menuntut ngan hang nih...hehhe hehhe

ah: hehe hehhe...tima kasih kerana singgah :D

iznie: ecececece

kawaii desu: awat blog dah private? hehhe hehhe

ratu salju: oh! tak kira sedekah eks? hehhe hehhe

nasazfrog: tima kasih atas nasihat...hehhe hehhe

rena: alehaiii...ni yang abang suka nih :D

ainzoo: takde...aku yg majuk :P

balqissy: tu la kan...majuk kejap kejap dah laa...hehhe hehhe

ryehanna: hehhe hehhe...tima kasih la atas resit tuh...

juliet: tu diaaa...hehhe hehhe

cikdinz: tu la kan...hehhe hehhe

cik qemm: kesian kat abg...huhhu

tulip chantek: hehhe hehhe....nanti gua updet :)

toiek: toiekk...bila nak balik? hehhe hehhe

sitie bum bum: cool cool :D

saad: tima kasih :D

sunan: juah juah :P

hummy: kejam kejam :P

Irene said...

;)

Related Posts with Thumbnails
 
Designer: Douglas Bowman | Di ubahsuai oleh: 13may