Sunday, November 22, 2009

193: Airmata buat kekasih...Part: 1

Bila pompuan tetiba buat silap
Cepat cepat kat lelaki pompuan mintak mahap
Air mata dok meleleh kat pipi, pompuan saja biar tamau lap
Alehaiiii...lembut hati lelaki, marah pun jadi sekejap

Tapi bila lelaki buat salah
Tobat tobat lelaki kata nanti tak buat dah
Biar pun merayu meleleh keluar air mata darah
Tapi pompuan tetap kata "U boleh blah"!

Bila pompuan buat silap saja saja
Pompuan dengan cool kata tak sengaja
Sesambil buat muka sedih, keluarkan air mata
Lelaki mengeluh, benda dah nak jadi...nak buat camna

Andai lelaki buat silap dengan sengaja
Lelaki hanya tersenyum dan tersengih saja
Toksah la menangis atau buat apa benda
Sebab pompuan akan tetap tak caya

Tapi semua ni biasa la kan...
Baik lelaki mahupun pompuan
Kadang kadang buat salah, tu dah lumrah kehidupan
Kalau pompuan buat kesilapan
Kejap aje lelaki dah maafkan
Andai lelaki pulak yang kesalahan...
Pandai pandai la buat alasan.....

~End of Part 1~

68 comments:

Iris said...

like this.. huu~

.::WaNiE::. said...

Kalau buat salah tak besar, sengih2 jek sambil kata sori :p

kalau buat salah besar diamkan diri huhuhu

Mr PenyuBiru said...

hehe...tau takpe..

R.K said...

lu mesti pakar buat alasan, bukan?

♣ haNie ♣ said...

tp kdg2 lelaki nih payah nk say sori..
kan..?
sb tu pompuan sakit hati.. :P

Yunus Badawi said...

airmata senjata wanita huhuhu

psst - lelaki jgn pulak mengada2 nak pakai senjata ni. Takut memakan diri hehehe

wawapinky said...

biase la air mata tu kn senjata pompuan..x mcm laki ego hishhish

shasha said...

owhh...buat alasan ek...ini tidak adil!!!
*ikut macam dialog abdul wahub dalam 3 abdul

Ryehanna said...

mane ade sengaja xlap!!

aku kalo mengobak, cepat2 aku lap tau...

takmo la nmpk kesian sgt. huhu

inna hayati said...

chee...en.may ni.dah wat silap lagi banyak alasan!!

'kalau dengan maaf semua bberes, baik takpayah ada polis dalam dunia ni'
-meteor garden-

bokbon said...

perempuan perempuan, kehkehkeh..!

a Q r a m said...

muahahaha..Layaaaan~~

rAtu saLju™ said...

wuahahha...
lmenye hilang...
bru mncul kembali..~

ellyWong said...

no no no.. tak setuju dgn yg first one itew... :P

mek mok said...

elehhh
awk tu lelaki. sng la cite. haha

Lifesaver said...

tak semestinya encik...

*SiRibenMerah said...

hehehe.. x cukup memahami pompuan lagi neh.. ahaks =p~

ShaMytO said...

hehe..kwang kwang..

based on pengalaman incik 13 may sendirikah?

JK! =P

ParTy PrinCesS said...

alaaaa....mmg sengaja nangis tamau lap...nk suruh lapkan laaa :)

kampung blogger said...

hai layan kepala...
pe nie kisah nie mcm terjadi kat aku seh..

arnamee said...

salam;)

eheh,part last tu best;p

noor afzan said...

hehe..
malu la bior airmata meleleh..
terus lap dengan tudung..

13may said...

iris: :)

wanie: hang memang bijak :D

penyubiru: hehhe hehhe

RK: nak hidup...hehhe hehhe

hanie: betul jugak...hehhe hehhe

YB: senjata? hehhe hehhe

wawapinky: segan la...hehhe hehhe

shasha: apa2 pun...alasan tetap kena ada :D

ryehanna: ececece...kontrol nampak :P

inna hayati: abis tu? hehhe hehhe

bokbon: hehhe hehhe

aqram: kena ambil iktibar...hehhe hehhe

ratu salju: cek sibuk laa...hehhe hehhe

ellyWong: alaaa...sokong la I...sekali pun jadi lahh...hehhe hehhe

mekmok: tau takpe :P

Lifesaver: tak puas nampak.. :P

siRibenMerah: hehhe hehe...kena study lagi nih :D

shamyto: tak...based on observation :P

Party Princess: alehaiii...manjanyaaa :P

kampung blogger: hehhe hehhe...

arnamee: so...terima la alasan saya yea :P

noor afzan: aicehh...bagusnya...anak sapa la nih :P

Rain Falls said...

*tetiba berkumandang lagu ayer mata kaseh - salem*

:P

Masy said...

takpe may.. aku maapkan hang. dah2, toksah teriak lg, malu aih kat org seblah menyebelah hehehehh

^^AnGGun^^ said...

syuke jek n3 ni..
bile bace jek senyum sowang2..muahahaha

mmg sajek tamo lap pon..
sajek jek...
itu jek caranye nak lembutkan haty laki..ehehehehe...

tp sukong ar kata2 wanie..
kalo salah tak besar sengeh jek takpon wat taktau jek..

tp klu salah mmg besar..ngeee
anggun akan ckp sorry..pastu diam:|

Mak Su said...

sayang kat lelaki :) mmuuaahh

Cik Som said...

hehehe. Ya, setakat ini air mata tetap jadi senjata paling ummph!
Lelaki nangis.. huduh laaaa. hahahaha

:+:+: Ashikyn :+:+: said...

ngeee...sebab tu la laki kene lagi sabar.ngeee~ sabar yek...

ainzoo said...

ehehe...suke bace ...nangis? tak pe...luahan emosi..biasak ar beb....janji tak kuar hingus..wakakakka

Suka Bebel said...

tak buat salah pun kadang kadang kena sebab depa duk cari salah kita.kan?hehehe

slamat berkorban bro!hehe

13may said...

rainFalls: ecececece :P

masy: gua teriak tadak bunyik :P

anggun: amboi...kan dah ngaku saja tamau lap...hehhe hehhe :P

maksu: hehhehe hehhe...

cikSom: elehhh....airmata lelaki mahal tau :P

ashikyn: yea...sabar sabar...sib baik comei :D

ainzoo: kuar hingus dah parah tuh...hehhe hehhe

sukabebel: haa...betoi betoi. Btw, slmt berkorban untuk ko jugak :)

Anonymous said...

no komen..ngee~
sama mungkin tak serupa..

tumpang singgah tuan blog('',)

Zeeyn said...

Nh semua pasal laki j? :P

farysa said...

err
speechless plk
hehe

Irene said...

nice :)

Ayuni said...

haha.nice.cpt sambung part 2! wat pasal laki nanges lak.okay? haha

NadNod said...

mmg betul pun ;D
kalo laki wt salah, bukan nk dgr explaination tapi marah2 n mengungkit :D normal.. haha

Iris said...

waiting for part 2 ;)

Anonymous said...

Hek'eleh! :)

Kak Lily

DeeN said...

Alahaiii..~

Salam Aidil Adha, ahMay!

orensangkuit said...

ni mesti buat salah ngan awek ni kan
hahahahah
standed lah ayat kasi cover

kojah said...

hahahaha sebab tue senjata bg wanita adalah 'air matanya'...

anugerah dari tuhan of course =)

n a r d indie winkie said...

bese la tu. tiada yang sempurna. pasti ada kekurangan nya. nasib baik saya bukan ratu air mata. :-p

ajakrebyz said...

en may, tq for raya wish.. sory lama x updet blog.

nway, tlg le vote AJa ye.. if sort by vote, i ranking 2 skang.

Tho its a very last minute pic, but if u wanna give some support n have free time, Pls vote my pic at misterpotato contest start from 1hb Dec to 5hb Dec 2009. :)

http://www.misterpotato.com.my
1) Click at menu The#1 Mister Potato Contest
2) Click at Gallery Page
3) At the moment, my pic is at Page 4. Picture id : ajacrab
4) click to vote.

tq en may! ;)

.:HalogAmora:. said...

ha! tengok ngaku dah buat alasan! menci!

@xiM said...

menyampah bila pompuan menangis..hehee

Honeydy Love said...

tapi for me,
i tkblh tgk lelaki menangis...
mula lh nk lmbut hati...
aduh.. susah2..

munirah said...

adess...tak kuasa nk nangis..

13may said...

adesss...rindunya kat blog sendiri ni...hehhe heheh

dekat 3 bulan gersang...hahha hahah hahha

salam semua....apa kabar?

dah lama tak menulis di sini...rasa cam nak start menulis semula laa...

InsyaALLAH...mungkin ada kot entri terkini dalam masa terdekat ni...tu pun tak tentu lagi...tengok dulu camna..

btw, tima kasih byk2 kerana sudi lagi jenguk kat sini :)

nasazfrog... said...

update la copek bro... 2010 dah ni..

armyzx said...

may, bile nak kluaq alasan2 baru. hihi

Super Nia Hana said...

lelaki skang pun leh men wayasng

kenkadang lebih dari pompuan woooo

Qaseh said...

errkk apsal kita merajuk pujuk diri sendiri erk...ermmm alahai.....

HOn3YB33 said...

JOM JOIN MY CONTEST..

BAJU KURUNG MENAWAN..

BAJU KURUNG @ KBAYA@ JUBAH DLL BAGI WANITA..

BAJU MELAYU BAGI LELAKI..

MARI RAMAI2 MMEMERIAHKAN CONTEST INI..

TQ...

μάγά said...

x rasa semua mcm tu...

bila gurz wat salah.. jap jer laki dah naik marah.. belum pun buat salah dah melenting kalah bom america..


tapi bila laki buat salah.. ada jer alasan x munasabah.. malas nak berbalah org perempuan biasa sabar jer and close story dari jadi perang daerah..

kekadang tu pompuan nampak terang2 laki tu memang salah.. buat2 x nampak tapi lama2 sabar kat hati tu makan diri..

alahai...
senang sungguh lelaki

Anem arnamee said...

Cepat2 tulis balik blog. pendek jepun, video je pun,tulis2:P

Kaseh NazLieza said...

itulah kuasa air mata seorang wanita...ehehehe

p/s : ingin kan katering serendah rm6.90 per pax...lawati...

http://nazliezacanopycateringweddingplanner.blogspot.com/

Chit Ana said...

laki dan pompuan mana ada yang sempurna pon.terima lah seadanya huhu

rena said...

ala.. time raya kan boleh mintak maap..

CkDs AhRa said...

apsal lama tak update??bz ker

Cik Buya said...

hahaha... hampeh. kalau lelaki buat salah cepat2 la bertaubat jgn buat lagi ye :PP

Super Nia Hana said...

uhuhuh..ego watashi nk mengaku betul nih..hiksss

@tune® said...

senjata tuh tau...
hihi

[S]itie [B]Um [B]Um said...

oh...terasa!!! =p

elly said...

Ada betul dan ada tidaknye tu....

elly said...

Ada betul dan ada tidaknye tu....

13may said...

perghh!!!! gila lama tak masuk blog sendiri :D

Related Posts with Thumbnails
 
Designer: Douglas Bowman | Di ubahsuai oleh: 13may