Friday, August 21, 2009

187: Rindunya nak blogging...hehhe hehhe

Tatkala rindu bersarang dalam diri
Pompuan gelisah teringatkan si kekasih hati
Bila dapat jumpa, tanpa jemu pompuan dok perhati
Di tenung wajah lelaki berkali kali

Begitu juga dengan si lelaki
Rindu kat pompuan kadang kadang dekat setengah mati
Bila dapat jumpa, lelaki pun asyik dok perhati
Tapi perhati bahagian dada lebih dari muka pompuan tu sendiri

Andai rindu melanda lagi
Pompuan tak sabar sabar nak jumpa lelaki
Bila dah dapat bertentang mata sesama sendiri
Pompuan rasa kalau boleh nak dok berdua sepanjang hari

Lelaki pun macam pompuan juga
Bila rindu, rasa tak sabar sabar nak jumpa
Dah dapat jumpa, lelaki jadi geram tak tentu hala
Kalau boleh nak ajak lepak kat tempat gelap gelap saja

Bila rindu menguasai diri
Pompuan mengelamun senyum sorang diri
Terkenang kisah kisah cinta yang di lalui
Akhirnya terlena peluk bantal di ulit mimpi

Begitu juga dengan si lelaki
Bila dah rindu, abis bergelora jiwa dan hati
Teringat segala kenangan dan memori
Silap silap tak boleh tahan, jenuh ketuk kepala lutut sendiri

Bila masing masing dah rindu merindui
Kalau dapat jumpa, gembira sungguh rasa di hati
Lepak lepak ketawa bersama sama sepanjang hari
Cukup masa, masing masing pulang umah sendiri
Sampai umah, tak sempat tukar baju sms masuk bertubi tubi
"Hi awak...rinduuuu...tak puas la jumpa tadi"
Aikk??? Tadi baru jumpa dah rasa rindu lagi????


78 comments:

13may said...

Salam semua,

Terima kasih kerana masih lagi sudi berkunjung ke sini walaupun blog ini dah ibarat hidup segan mati tak mau...hehhe hehhe

Maaf juga di pinta kerana sudah lama tak menjenguk blog anda semua kerana saya di himpit kesibukan dan memerlukan sepenuh komitmen terhadapnya. InsyaALLAH, ada kelapangan saya akan melawat anda semua.

Sempena itu juga, saya ingin mengucapkan selamat berpuasa buat semua kaum muslimin.

Dan macam tahun tahun yang lepas, saya ingin memberi kad raya kepada pengunjung blog LayanKepala.

Kepada sesiapa yang berminat, sila emelkan nama dan alamat anda: encik13may@yahoo.com

Last but not least, terima kasih atas sokongan anda semua.

Noli said...

salam bro may...nk kad raye..hehe..

ermm pagi nih xsmpat nk pk pantun sbb nk balik terengganu laa..so kiter jupe len entry..selamat berposer..

p/s:jgn rindu2 sgt..haha

Alice said...

ketuk kepala lutut eh encik may? macam pernah buat je. ha ha ha

rindu tuh menguatkan sesuatu perhubungan. hehe :P

intan zura said...

'Dah dapat jumpa, lelaki jadi geram tak tentu hala
Kalau boleh nak ajak lepak kat tempat gelap gelap saja'

errrr..... ;D

selamat berpuasa, bersahur dan beramal~

JuLia d BuBbLes said...

its been awhile!!
akhirnya update. hehe

happy fasting!!!!!!!!!!

Hazzy Ishak said...

haha kelakar...

.::WaNiE::. said...

hahaha ...

ok selamat berpuasa..

awal betul mintak alamat ha? kuikui

Yunus Badawi said...

Salam may,
Ingat kisah rindu nak blogging rupanya rindu jiwang. Kisah ko ke ni? hehehe

Selamat berpuasa dan memperbanyakan amal.

diHa said...

hehehehehe... saba je la.. rindu berbloggin, kuar kisah pasangan rindu rinduan.. ngaaaa.. anyway, samat berpuasa utk 13may juga.. moga ramadhan kali ni lebih bermakna, insyaAllah =)

♣haNie♣ said...

tajuk..kemahen..
rindu nk blogging..
tp..n3..rindu lain rupenye..
hahahaa..

'Dah dapat jumpa, lelaki jadi geram tak tentu hala
Kalau boleh nak ajak lepak kat tempat gelap gelap saja'

~~dh mcm perogol bersiri..hahaha!!


selamat menyambut ramadhan al mubarak.. ;)

:: Feez_Mior :: said...

Salam.. rindu merindu..
membace pantun & syair di cnie..
Selamat berpose dan harap yg lps2 kalo terlupe dh digantikn.. ;p

Jgn lupe g solat terawih ye..

FaNaQiLa said...

huhu...

rindu merindui xsalah tpi kena la ade batas.

wah..awal da mintak alamat utk Kad Raya. sy lama da tak dapat kad raya. hampir lupa ttg kad raya. kalo dlu beriya2 kad raya wat sndiri tanda kreatif. ihiks! da nak raya da ek?

nur'ain said...

hehheh. tk snonoh la hang.

selamat berpuasa. nak kad raya.

ShaMytO said...

keep on blogging incik 13 may!!

sy tunggu post sal pose plak..hehe

jemarisepi said...

lama x dengar khabar berita
jalan2 kemana aja
adoiiiii,hilang khabaran mcm putus cinta..
saya tahu awak mmg sengaja..

songgah membeli di rumah nyonya
sambil membeli jgn lah leka
sembunyi diri buat tertanya
halloooo..x rindu kami2 ker

dalam gelap meraba-raba
kalu dah gelap jgn tutup mata
tunggu2 akhirnya tiba
selamat berpuasa penutup kata

puterikurekure said...

rindu awak juga may. lama sungguh tak update kan?

ngee~

selamat menyambut ramadhan! 0-0 ek.

Mira said...

aku pun rindu nk blogging gak :( sama plak intipati entri kita.. hehehhee

RK said...

dude~ wel-come-back home~

gua pon ridu tulisan lu bro~

Water Lily said...

Lalala..rindu May juga. Idup lagi rupanya hahaha!

Selamat berpuasa May.

Makluman, akak dah ada 4 blog hahaha!

aya_id said...

rindu tu akan buat muke kite bertambah comel dan berseri2...=)

Jard The Great said...

selamat bersahur dan berpuasa ye.. ;p

hey...ini aku said...

may,
slamat berpuasa. kau posa tak nanti?hehehehe..
rindu plak kat ko ni..hummmm.. ah!boyot pun boyot lah!
psal lelaki rindu ni memg x sma versi gdn pompuan. yg tang dok dlam gelap tu okey lagi, org x nmpak. jgn dok dlam semak dah. pastu lpa lak nak bukak tdung..huish!ngeri aku tgk.hahaha!errrr.. aku dh lari topik ke?

noor afzan said...

mau kad raya jugak 13may..
mau kad raya..
nanti email nama ngan alamat..
daa~

amboi..
rindu tapi..
err..
awat tang lelaki punya rindu cam x senonoh je bunyikk..
sampai nak bawak tempat gelap2..
sampai tgk dada lebih dari muka..
aiyaakkkk~

ixora said...

alamak..cm terkena batang idung sendri..

lala..

p/s: jgn lupa tuk xora skali kad tu.. alamat spt taun lps..erk...leh ke cmtu bro..? =)

.fatin nabila. said...

salam ramadhan. lama xmenyinggah blog anda juga.

mohon ampun, maaf, andai if b4 ni, bila bc blog @ komen yg dihantar, w'pun tidak ada entry berkaitan dgn kamu, tp, if ada terasa hati dgn tulisan kt situ yg agak kasar bunyi, maaf ya.

hope dapat mulakan bulan ramadhan kali ini dgn hati yang bersih, suci agar ibadah menjadi lebih tenang bile dilakukan dan diterima oleh tuhan, i'allah.

regards,

fatin nabila baharum. :)

KiMiE said...

hah!gua mau kad raya!!gua emel terus kat lu!!

Mak Su said...

rinddooouuuuuu, rindu serindu rindunyaa aaaaaaaaaa

salam ramadhan :)

Perindu said...

Salam may

Semoga tenang (hehe) menjalankan ibadah dibulan ramadhan ;)

cujen said...

saya nak kad raya!!!

nuyuljana said...

nak kad raya gak!

slmt berpuasa incik 13 may!

:)

Amy Z! said...

akhirnya lepas juga rindu nak baca blog ini. :-)

shasha said...

welcome back bro! rindu dgn coretan kamu...rindu rindu~!!hahahah..

^ez^ said...

rindu kat hg!

hehehe..selamat berpuasa..igt! dah kena POSAAAA...!!!!

Hehehe..

Sayer Best said...

err...maka lelaki hendaklah sering puasa sunat selepas bulan ramdan nanti.Takdelah,asyik ajak jumpa tempat gelap-gelap saja

sutera putih said...

selamat berpose n selamat sume2,,,
;-)

sutera putih said...

eh,,,
lupa,,,
nk kad raya,,,
;-)

zh-ena said...

salam ramadhan utk 13may
bykkan amalan di bulan yg mulia nie

nur nabil said...

nak kad raya
:)

Suka Bebel said...

aku setuju yang amat tu.hehe...selamat berpuasa bro

@tune® said...

rindu bace blog kamu

Selamat Berpuasa

Fadh said...

salam ramadhan nul karim

Bunga Rampai said...

Salam Ramadhan 13may :)

Selamat berpuasa dan selamat berbuka.

Semoga diberkati Allah semua amal dalam bulan mulia ini.

miss R.e.p.u.n.z.a.L said...

SELAMAT BERPUASA 13 MAY

ParTy PrinCesS said...

hai incik may

kad raya? mestilah mau :)
duit raya bisa enggak? hehehe

selamat berpuasa incik mayyyy

Lifesaver said...

bahagian mata lelaki mmg suka mendarat kat dada pompuan je

Qaseh said...

sedar x sedar dah nk puasa balik yerr...tahunlepas saya x dapat kad raya...

kali ni saa tr ekali lagik.....

selamat berpuasa dan bertarawih yerk

sally said...

betul May..

memang rindu...hehehe..

selamat berpuasa..

AiRynnz said...

salam may...

selamat menjalani ibadah puasa..

pose kene cukup tau!!!!

Cybernetics Mind said...

""Tirai Syaaban Berlabuh Pergi, Sinar Ramadhan Menambah Seri, Moga Taqwa Diperolehi, Mantapkan Lagi Aqidah Di Sanubari""


....lagi


"Selamat Berperang Dengan Nafsu..."

nanies said...

salam bro..Selamat Berpuasa juga kepada and..take care..

13may said...

noli: salam kembali...jgn balik terengganu lama lama sgt...nanti kita rindu :D

alice: errr...errr...standard la lelaki ketuk lutut...huhuhhu :P

intan azura: errr....tima kasih :D

Julia: selamat untuk kamu jugak :D

hazzy ishak: hehhe hehhe

wanie: awai la cek...nanti kelam kelibut :D

yunus badawi: salam berpuasa untuk uncle sekeluarga jugak :)

diha: selamat untuk diha jugak :D

Hanie: geram maa...hehhe hhehe :P

feez mior: selamat berposa untuk ko jugak :D

FanaQila: hehhe hehhe...mintak awal2...nanti takut kalut :D

Nur'ain: emel nama, alamat serta number phone :D

shamyto: hehhe hehhe hehhe

jemarisepi: ecececece...ada bakat berpantub nih :D

puterikurekure: ok...0-0 jugak :D

mira: Hi kawan...lama sungguh menghilang...apa cerita sekrg? hehhe hehhe :D

RK: hehhe hehhe...tima kasih :D

water lily: hehhe hehhe....ni dah jadi blogger tegar ni akak nih :D

aya_id: ok...saya setuju :D

Jard: selamat kembali jard :)

hey...ini aku: ada amik video dak? hehhe hehhe hehhe

noor afzan: dah rindu...nak buat camna...hehhe hehhe..emel address nanti :)

ixora: rindu kat sapa ni xora? ehem ehem ;)

fatin nabila: selamat untuk anda jugak :)

kimie: ok..received! :D

maksu: chewah chewah! :D

perindu: salam kembali...hehhe hehhe...selamat berpuasa untuk anda jugak :D

cujen: bak mai address...hehhe hehhe

nuyuljana: selamat selamat...address please..hehhehehe

AmyZ: hehhe hehhe hehhe

shasha: hehhe hehhe...selamat posa :D

ez: hehhe hehhe...rindu kamu juga ;)

sayer best: katv tempat gelap, ayat rindu semua power power >:D

sutera putih: tima kasih...give me ur address :)

zh-ena: selamat untuk ena sekeluarga jugak :)

nur nabil: insyaALLAH...nanti sampai. Thanks for ur emel :)

suka bebel: kannnn??? hehhe hehhe

@tune: kat aku ko tak rindu ker? hehhe hehhe hehhe

Fadh: salam untuk kamu juga :)

BRampai: salam untuk BRmpai juga :)

miss Repunzal: sama sama :)

PartyPrincess: hehhe hehe...mail me ur address :)

Lifesaver: errr...errr...rinduuuuu :D

Qaseh: tima kasih...emel address ok :)

sally: hehhe hehhe...selamat selamat :D

Airynnz: salam kembali...lama tak dgr berita rynn :D

Cybermnetics Mind: selamat berposa CM :)

Nanies: salam untuk kamu juga and tima kasih :)

HaZyQ said...

ye.. slmt berpuasa... nk kad satu ehhh
hahahah

aim-a said...

i miss u tooooooooooo .. hehehe hehehe hehehe :P

Masy said...

ketuk lutut? nak wat lentingan lututkah? hohehohehohe

samat bpuasa gak.. :)

Lea Dzahir said...

Arr.. rindunya nak baca coretan hang.. :)

tulis lg tau.. jgn biarkan blog ni bersawang.. :D

rindu.. ;)

Rain Falls said...

may, aku nak duit raya dan sepasang converse size 6, biskut raya 7 jenis, kek raya 9 macam, air sirap 1 botol, lemang bekalan sebulan, rendang bekalan 2 bulan,

LiLohOnEy said...

hehe..

sgt setujulah ;))

hepy blogging bro~

*cmt berpose*

LOLA said...
This comment has been removed by a blog administrator.
13may said...

hazyQ: hehhe hehe...kasi address

aima: hehhe hehehe

masy: a'aa...buat lentingan lutut...bagi hati tenang :D

Lea Dzahir: hehhe hehhe...insyaALLAH kalau ada masa...selamat berpuasa :)

Rain Falls: wah! nafsu tinggi nih :P

LiloHoney: hehhe hehhe...rindu kita ker? hehhe hehhe

LOLA: i've deleted your comment. Btw, what's your problem???!!!

munirah said...

astaga...parah gak rindu neh kan..
aku pon rindu nk blogging..
nak buka akaun baru..
*konon2 mula the new story..kehkeh

Nuts@Kacc said...

salamm may...

selamat berpuasa...
ermmm...nk duit raya...

hehehheh...

Izariza said...

salam ramadhan May :)

sHibI said...

bro slamat berpuasa, lamanya tak singgah sini =)

balqissy said...

selamat puasa juga.

entry ni buat qissy rasa nak kahwen plak. hahaha
eh, tak boleh. tak boleh. nasib baik puasa. ahaha

Miss N. said...

ajak tempat gelap2? haha :D

n a r d indie winkie said...

haha.. yang tak boleh blah, kenapa ketuk kepala lutut? dasyat kemaruk punya rindu. selamat berpuasa:-)

Ili Saharudin said...

bile rindu~urm, segala macam boleh jadi. kadang2 bagus jugak ada rindu, penguat kasih tp kadang kala kalau rindu x tentu pasal, lain jadinyer. jeles x tentu pasal.hehehe.sekadar renungan~

selamat berpose bro~

*SiRibenMerah said...

hehehe..
rindu jugak nk baca blog neh..
selamat berpuasa incik..
thn neh x de la serempak kat bazar jam besar.. =P~

nasazfrog... said...

osah gilo ko 13may,, ni betul2 rindu tahap gaban neh,, apa pun bawak bersabar yer,, tak sah nanti baru leh on.. apo pun den pun nak yo kad rayo... :)

K i a H R o N g G e n G said...

May rinduwwww nyaaaaaa....Tidak terlewat utk mengucap Selamat Menyambut Ramadhan.

Cik Qemm said...

rindu.. :)

Cik Som said...

Yer.. nampaknya kita dilanda rindu yang berbeza. Aku rindu nak sengih-sengih baca blog ni.. Tapi nampaknya, ada orang tu rindu nak melayan perasaan.. ngeh ngeh ngeh. :P

tehais said...

walaupun diibaratkan hidup segan mati tak mau (macam blog aku gak) tp blog nie mmg besttt ;)

Selmat berpose mr 13 may ;)

Ezu Mizu said...

yea... i miss u... ;)

ainzoo said...

En May...hehhehe...blog saya pun idup segan.tapi, mati pun tak nak..sama la kita..dihimpit kesibukkan masa..rasanya 25jam sehari pun lum kompom setel seme..huih..tak tercapai dek tangan...tak terjangkau dek fikiran...eheh..papepun, dan lagik nak mnta kad raye...ehehhe... nnt sy anto kat emel yer...

iMa said...

Haha...
Majulah LayanKepala untuk semua ;D
Salam Ramadhan!

13may said...

munirah: hehehe...hepi blogging :D

Nuts@kacc: selamat untuk ko jugak :)

izariza: salam kembali untuk awak :)

shibi: tima kasih :)

balqissy: kawen? ehem ehem :D

Miss N: rindu tak tertahan :D

nard indie winkie: hehhe hehhe...selamat selamat :D

Ili Saharudin: hehhe hehhe...setuju setuju :D

SiRibenMerah: hahha hahha...selamat berpuasa kat pulau tuh :D

nasazfrog: hehhe hehhe...thanks untuk alamat tuh :)

Kiah: selamat untuk anda jugak :)

Cik Qemm: *wink wink*

Cik Som: hehhe hehhe hehhe

Tehais: tima kasih :)

Ezu Mizu: :D

ainzoo: ok...selamat selamat :)

iMa: hehhe hehhe...salam kembali :D

hUmmY said...

rindu awak juga! MUAHAHAHAHA!

jgn ketuk kpale lutut sendri ye may!

ROFL! =))

Related Posts with Thumbnails
 
Designer: Douglas Bowman | Di ubahsuai oleh: 13may