Tuesday, September 16, 2008

152: Kronologi lelaki...

Ada pompuan gemar berbaju ketat
Di tambah pulak jenis yang singkat
Abis nampak lurah serta pusat
Mana lelaki nak tahan daulat???

Ada pompuan suka berkain jarang
Dari kepala kaki serta belakang
Abis nampak bentuk dan ruang
Mana lelaki tak jadi miang???

Ada pompuan gemar bertumit tinggi
Jalan melentik lentik kanan dan kiri
Di tambah pulak dengan pakaian seksi
Mana lelaki tak jadi lupa diri???

Ada pompuan suka pakaian nipis
Sampai nampak selapis lapis
Dari peha sampai ke betis
Mana lelaki iman tak tipis???

Wahai semua saudara saudari
Ini keluhan seorang lelaki
Bukan di pinta jadi begini
Tapi...tapi...tapi... >:)

127 comments:

Soot Spirit said...

Wahai semua saudara saudariIni keluhan seorang lelakiBukan di pinta jadi beginiTapi...tapi...tapi... >:)

tp mmghang gatai
ahahaha :P

fiezafadilla said...

ahahahhahahaa....
takpe may. aku paham lumrah hidup menjadi lelaki nih.
nnt hang mai raya, aku pakai purdah jamu hang makan naaa...

fiza said...

>:) - maaf la, tp smily ni mmg nampak mcm gatai... jgn plak jdkan itu sebagai lumrah dan alasannya..

erm, tp aku stuju la... kadang2 perempuan kena jgk la jg diri sendiri. sama jgk dengan lelaki :)

"Katakanlah kepada lelaki2 yang beriman: "Hendaklah mereka menahan pandangannya, dan memelihara kemaluannya; yang demikian itu adalah lebih suci bagi mereka, sesungguhnya Allah Maha Mengetahui apa yang mereka perbuat". (QS. 24:30)

dan lagi...

"Sesungguhnya dunia itu manis nan menawan, dan sesungguhnya Allah memberikan penguasaannya kepada kamu sekalian, kemudian Dia melihat apa yang kamu kerjakan. Maka berhati-hatilah kamu terhadap (godaan) dunia dan wanita, karena sesungguhnya sumber bencana Bani Israil adalah wanita." (H.R. Muslim)

wahai wanita dan lelaki... pandai2la jg diri sendiri... en.may ni tolong ulas skit situasi2 semasa kt keliling dia kot... hahahaha...

13may said...

sootSpirit: errr...errr...maymay inesen ok :P

fiezafadilla: kang kalo aku tak kenai hang camna??? hehhe hehhe

fiza: hang memang memahami :D

pB said...

SALAM

kesimpulannya , kita kena patuh undang undang yang telah Allah cipta itu


baru selamat semua

13may said...

pB: hehhe...salam kembali kak pB...apa kabar?

~akuni~ said...

Bukan salah sesiapa... salah diri sendiri sahaja... semua lelaki dan wanita...

Kalau orang tak suka tengok, takde lar orang pakai macam tu, kalau orang tak pakai macam tu, takde lar orang suka tengok...

sultan said...

ada pompuan gemar x pkai bj. ape cite...

Masy said...

ada perempuan jalannya sopan
lengkap btudung takde yg terkoyak
batas pergaulan dan jaga pandangan
tp apsal kene rogol jugak?


senang ckp.. masyarakat skang ni dah rosak. yg seksi tu satu hal laa kan. yg supan pun kene gak tu. bahana tgk filim blue byk laa tu. ko tgk gak ke may²? hohohohoo

syida said...

sbnonye..kite sesame umat islam kne saling igt mngingati..klu x tau nk tgur cmnne,tnjuk cth yg baek kt org laen..mmg btul pndpt bro tp t/jwb llaki utk mslh ni bsr 2..klu llaki yg da kawen, kne jage aurat ank bini..yg bujang lak..kne nasihat mak,kakak n adik pompuan psl aurat ni..hu2..klu degil gak,lu pk r sndri..:P bab2 aurat ni..sy pn x smpurna lg..hu2..

aim-a said...

hehehehehe...may may...hang nih mmg kretip laa..emmm...mmg x elok laa pompuan yg pakai baju jarang2..ketat2 nih...errrrr...tp kan...lelaki kengkadang tu yg suke goda...pakai baju kurung , baju tutup2 pun kne goda feewiit2 jugak...hehheheh :P

ape kesimpulannyer?

hehehehe ... lelaki mmg gatai ...:P

senyum hang yg last tuh menguatkan lagi conclusion aku...kihkihkih :P

ain fadzal said...

ahahahaha~

tu maksudnye, ko lelaki normal tu.

;))

۩۞۩ FaHReeN ۩۞۩ said...

heks.. ko lelaki ekk?? :D

hang mmg gatai.. hohoho!
elehh kalo x pakai tipis2 pon, korang lelaki2 mmg bole explore pnyer kn??
hahhaha!

LaLa said...

Lumrah lelaki yang telah diciptakan utk perempuan...
Sedangkan lelaki yang sering kita nampak dok p mesejid pown menggaru kepala bila tgk pompuan cekci... inikan
pulak lelaki yg jarang nampak bersongkok! huhuuhu... iman senipis kulit bawang....
jgn marah may! gua tak pandai mengayat! gua pandai merapu!
hahahhahaaa!!

13may said...

akuni: ko menggoda aku tergoda :D

sultan: cuaca panas :D

masy: gua steady ok! hahha hahha

syida: takpe...kita perbetul slow slow...oh ya! silent reader saya dah tinggalkan komen :D

aima: nak buat camna...nama pun lelaki :D

ainFadzal: so..bila ko nak suka kat aku nih ;)

fahreen: mata kami jenis scanner...pakai la bape lapis pun..semua kami bleh scan :D

LaLa: jom bukak posa nga aku *kenyit mata*

aim-a said...

may..ko lelaki eh...hahahhahah :P mati2 aku ingat ko bukan...hehehhehe :P ape buktinye? kihkihkihkih >:)

mate ko mcm scanner? 1D,2D or 3D scanner? hehhehehhe :P

CAHAYA MATA said...

emm...setuju dgn ~akuni~

hehehehe...

selamat berpuasa mata ye en. 13may..hikk hikk...

Anak Mami said...

banyakla hang punya inesen! heh! hehhe..

Rya said...

bukan dipinta jadi begini
tapi...tapi...tapi...
.
lelaki dah memang gini
.
.
.
tak tahan daulat
jadi miang
jadi lupa diri
iman tipis
.
.
.
ngahaha...
.
.
.
gurauan semata2
no heart feeling
*peace*

theconfused said...

Wahai semua saudara saudariIni keluhan seorang lelakiBukan di pinta jadi beginiTapi...tapi...tapi... >:)

tapi ko eppi sebenaunye.. :P

Soot Spirit said...

sangap?
ahaha

hajarss said...

kesian kat hangpa org laki. ahahhaha

dugaan may, dugaan

Eida said...

kajian di bulan posa.... sempat lagi tu..

naz ilyn said...

Salam..

pehhh..bunyi cam kesian..tapi masih ada keberuntungan..bagi pihak lelaki..

kepastian yang pasti..bukan salah ibu mengandung..

nordee said...

betul tu soot spirit...memang gatal...hehe

saad said...

Ada yg pakai baju sampai nak tersemboi dada
Tak kira lagi yg pakai kain belah sampai ke paha
Jangan harap la kita boleh nak tegoq depa
Silap2 kita pulak depa goda, hehe.. Dah la iman tak tera mana.

opaq said...

haih~...

sosial dah jadi begini...
banyak giler tragedy...
tak lain siapa lagi,
lelaki jugak yang kena nanti,..



aku dah bagi sample baju kat ko..
hahaha...

opaq said...

lupa plak...
sample ada kat blog aku..

13may said...

aima: heheh...ko nak aku buktikan camna??? heheh >:)

cahayaMata: hehehe... *jalan tunduk*

anakMami: ngeh ngeh ngeh >:)

rya: hehhe...lelaki lelaki >:)

theconfused: hehhe hehe...no komen >:)

sootspirit: hoih hoih! hahah :P

hajars: tu la pasal...hehhe hehe

eida: :P

naz ilyn: salam...bukan salah ibu mengandung, tapi...tapi...tapi...hehhe >:)

nordee: adesss... :P

saad: tersemboi dada, kain belah paha, pastu dok goda kita...rasanya mcm geng 'auww' saja..heheh

opaq: giler ganas baju tuh :D

-flip.flop- said...

ooo..patutlah bos aku pandang semacam je td..rupanya baju aku jarang...hehehe

shinO サイフル said...

mmg dh lumrah gtu.
Kalau org tengok,
Orang ckp orang gatal.
Abis yg pakai sendat tu
bukan ke nak suruh org tgok.
Ah..tubuhmu sungguh mengiurkan!

itulah wanita pada lelaki.


:D

Danisha said...

alasan ....alasan...alasan...

boring

Neeza Shahril said...

kalau dah lelaki tu lelaki jugak... :D

kat sini ramai pompuan nampak mata 2 biji aje., jubah hitam sampai sapu lantai. ada pak arab kata, boleh stim tengok.. adoilaaa!! tak paham sungguhhhh... lelaki kannnnn.... :P

~Cinta Milo Ais~ said...

hoho..masing2 kena la pandai kawal diri sendiri baik lelaki maupun pompuan.walaupun kita tak boleh mengubah org lain tapi kita boleh mengubah diri sendiri, tak gitu en.may hehe

masviona said...

Rasanya ramai manusia yg rusak akhlaknye.

Kalu kita baik sgt..selalu ditindas²...if jahat tuh..sendiri mau ingat lah kan...

So camne?????

baik saya wasatiah sajork!!!!!dok gitu???

zubeid said...

tapi.. tapi .. hmmm..aku smbg eh..
x yah la pura2 mengeluh lagi
dah mmg sifat semulajadi lelaki ..
suke tgk pompuan seksi..
ishk..ishk..

hehehe..

IdaShah said...

dugaan...dugaan..
jgn pndg
buat derk jer bole gitu???

K i a H R o N g G e n G said...

lol ingat VOGUE seehhh pakai camtu...salah teknik memikat ke?

meen said...

tapi..tapi..

memang lelaki suka benda2 begitu kan? hiks jawab jangan tak jawab..

intan zura said...

aku sokong akuni..
cayalah!

*SiRibenMerah said...

huishhhhh..
tuh la dugaan..
hahahaha.. nak wat camne.. lelaki yg spatutnye menunjuk ke jalan yg benar malas nk bersusah payah bg tunjuk ajar.. trus nk cari ustazah je.. tuh psl pompuan2 yg kurang kesedaran neh semakin wat x heran.. x de yg nk membimbing.. salah siapakah??? lelaki jugak kannn...
ooppsss... terlajak kata pulak =P


*bro, posa da nk abes da nehhh.. bila mau blanja??

ad3ck said...

tapi apa tapi apa? eheheeheh

Nem0 o0h Nem0 said...

alaaa iman lelaki mmg tipis,so bkn slaah pompuan if pakai pakaian nipis.. =p

:: p R i n c E s S _ N :: said...

kasiHan lelaki djadikan bgitu......

perlu kerr..???

lalallalalalala....

axim said...

dah lumrah alam..:)

bozzobattousai said...

pompuan oh pompuan... no woman no cry.... aku pernah dengar satu member aku cakap...
1. see but don't touch
2. touch but don't taste
3. taste but don't swallow
bleh ke?

bozzobattousai said...

thanks for the card

fattnieniey said...

selamat berpuase.:P

p/s: bkn drpd makan je, tang lain pon same!

nadia-ady said...

tapi...tapi...tapi..

tapi apa tuh?hahahah

bdw...tq for the advice..

p/s:pasni boleh la fikir2 nak pakai purdah pulak.Erm...

kawaii_desu said...

itula org lelaki, bagilah alasan apa pun... kalau meghenyam tu meghenyam jugak huhu

Adry said...

hahaha.. bagus bagus... ya memang keluhan seorang lelaki ni.. hahahaha

Adry Sabry @ http://www.adrysabry.com

13may said...

flipFlop: waaa....ni yg best nih...hehhe heheh >:)

shino: steady steady! :D

danisha: kami tak penah boring pun :D

neeza: haaa...tu la keistimewaan lelaki..imaginasi tinggi! :D

miloAis: betul betul :)

masviona: hehhe heheh :D

zubeid: ko memang bijak >:)

idashah: pandang sekali kira rezeki :D

kiah: memang vouge abis! :D

meen: errr...tak terjawab plak :P

intanAzura: hehe hehhe

ribenMerah: tapi...tapi...tapi...ngeh ngeh negh >:)

ad3ck: alaaa...ko lelaki mesti ko tau jawapan dia...hehhe hehhe

nemonemo: hahha hahha hahha :P

princessN: kesian lelaki...huhhu

axim: dan juga pencemaran alam...hahha hahah

bozzo: waaa....dasat la kawan kamu tuh...hehhe hehhe. Btw, my pleasure :)

fattnieniey: iyer la iyer la..heheh

nadia Ady: tapi tapi...hehhe >:)

kawaiiDesu: kah kah kah...nama pun lelaki :P

adry: hehhe hehhe heheh

tasikmerah said...

tapi... tapi... kamu mmg nk kena sabit~





;p~~

Shila said...

So semuanya salah pompuan la ye??
Ala....kalau lelaki kuat iman,tahan godaan,takkan begitu jadinya.... :P

Irfa said...

salam 13may..
ai salah kan org yer?takpelah..sy paham

*SiRibenMerah said...

tapi apa??

gagap pulak dia nehhhh..
haishhhhh~

iEn said...

hang kene pakai spek mata hitam laa wakakaka

debikdebuk said...

..


Tu la, pompuan la punya pasal semua nih..


hahahha..



..

cikdinz said...

kah..kah...kah...
hebat lah ko bro...

A t i Q a h said...

KALAULAH yang muslimah itu menutup dengan sempurna. Dan KALAULAH yang muslim itu menundukkan pandangannya....



Untuk non-muslim, mungkin mereka tak ada panduan. Tapi boleh juga kalau kita tegur secara halus kan?

n Z r A said...

aum. dah buke smula dahh

Al-BIMA SAKTI said...

isy... isy... isy.. lelaki juagak yg kena ya..?


salam singgah...

inna hayati said...

en.may jeles ek?
cuba bayangkan klau en.may yg pkai baju ketat, jarang, nampak lurah itu ini...adakah ianya menggiurkan???
aaaaarrrhhhhh!!!!tidaaaaakkkk!!!!

*jangan marah a...pose...:)*

sue said...

ahahaha.. lelaki lelaki ..

fuhh...lama tak layan kepala kat cni ...

hUmmY said...

pompuan kan mmg cantek!

mate kau gatal sgt nape nak pandang2?

jln tunduk bwh tole?

mate nak meliar je!

muahahaha~

faridmw said...

salam.. best betul pantun tu.. mmg berpatutan...

ixora said...

kan hensem begini...=)

hanya yg memahami akan tau..huhu...

ixora said...

layan kepala smpai lebammmmm...

haniko said...

apa guna lelaki?? klu dok biaq org pompuan menggoda iman...
ayah?? abang ?? adik lelaki ?? suami??
ish..ish..sume tu pembimbing...ni dok biaq....sedap ja layan kepala..
especiall, may...
huhu..

Mrs. Amie said...

Yg nie aku setuju... sbb laki mmg gatai n sesetengah pompuan mmg suka mendedahkan... kan? kan? kan?

love-n-hate said...

iyolah!!! Lelaki dan imannya...

Monster Mom said...

Pandai sungguh saudara ini
Bermain kata memintal puisi
Pandang sekali itu rezeki
Pastu sengih nampak gusi...

Tapi betul apa dikata
Ini terjadi dimana mana
Baiklah ditegur jgn mengata
Agar hidup lebih berguna...

Salam Aidilfitri 13M!

sabrinaabubakar said...

tepuk dada tanya diri sendiri..all depends on how u control urself..same to the gals..

cemut said...

hihi no komen..

fiza said...

start thinking again huh???

ezu said...

amboi hang ney..
haha
tp nak wat camne kan..
hang pun sama jek gatey..
hahahaa

farah aminuddin said...

sangat simpati kepada kaum lelaki =p

haha

tp pompuan pun ade silap jugk =p

Jeketbiru said...

wah..wah..wahhh...

p/s: long time no see ;)

aDeaL said...

gila-gila!
memang dalam makna nya!
terguris pmpuan dbuatnya..
huhuhu!

LediAgli said...

gatal la ko.. kejap ada kejap nak resign blogging

.. faizuRa .. said...

xkire laki or pompuan..2 2 nye kna pandai jaga diri k..:-)

awat pantun last tu cm tergantung jer..meh cheq kasi cun itu pantun..hehe..

"wahai semua saudara saudari,
ini keluhan seorg lelaki,
bkn dipinta jadi begini,
tapi mau nasihat menasihati"

:D

aNIe said...

Hai lah nasib pompuan...dah lelaki yang camtu...tak menahan...pompuan jugak salah ye...?

Bulan pose tak boleh tengok yang berlurah2 tu...nanti potong markah...heheheh

13may said...

tasikmerah: apa la salah saya... >:)

shila: errr...errr... :P

irfa: errr...tima kasih :P

ribenMerah: errr...tak terluah :P

iEn: hahha hahha...camtu karang jadi lagi ligat :D

debik: hahha hahha hahha

cikDinz: hehhe hehhe...tima kasih :D

atiqah: betul betul :)

nZra: rasanya laa...hehhe

alBimaSakti: salam kembali :)

innaHayati: pakai camtu waktu malam ajer...huhhu :P

sue: lelaki inesen ok! :P

hummy: errr...tak boleh :P

faridMw: salam sahabat...apa kabar? :)

ixora: hehhe heheh ;)

ixora lagi: tima kasih :)

haniko: hehhe hehhe...pi mai pi pi mai...aku jugak..hahha hahah :P

mrsAmie: errr....betoi kot..hahha hahha

love n hate: hahha hahha hahha >:)

monsterMom: hehhe...salam kembali buat KakJu sekeluarga :)

sabrina: betul betul :)

cemut: sama la kita ;)

fiza: >:)

ezu: errr...mana tau nih??? hahha hahha :P

farahAminuddin: sib baik mengaku :P

jeketbiru: pheewitt!! pheewitt!! ;)

adeal: hehhe hehhe....takpe, pompuan kat sini semua positif :)

lediAgli: gua tensen laa...hehhe :P

faizura: chewah chewah! :D

kak Anie: errr...errr...'Ter'...hahha hahha :D

Leeds Al-Malique said...

ni sajak ka puisi ni

Chika Chika said...

gila best ar pantun neh

Faisal Admar said...

Hmm salah dari dua-dua pihak. Susah juga nak tunding jari macam tu :)

Jika perempuan pakai macam tu, kalau lelaki tak tengok macam mana nak jadi miang? Betul tak?

Amalkan, jangan tengok orang tapi biar orang tengok kita... haha!

en_me said...

gittewww.. kannns

Azer Mantessa said...

aku tak perasan plak. bila baca hang punya sajak ... baru aku perasan

hehehehe

:+:+: Ashikyn :+:+: said...

haha..cakap je la sebenarnye laki tu tak tahan tengok popuan. lol...

pandagumuk. said...

eleh~laki yang x tahan oi.haha

arsaili said...

salam..kurus pahala puasa weiii

Cyberwira said...

Kita berbalik kepada kubur siapa yang paling dalam? jadi semua orang tak boleh nak menafikan FAKTA ALLAH bahawasanya golongan HAWA paling banyak MASUK NERAKAA!!

Soot Spirit said...

maymay pon sama
selalu pkai suar pendek
nampak betis
manalah ppuan tak ngorat maymay
ahhaha :P
bole ke cmtu?

shafarina said...

Takpa

Paham dah.

Kekanak Tokyo said...

そうですね~~

elly said...

makasih singgah blog aku yg bersawang tu....nanti2 aku update

Zabs said...

Salam May,
Lepas Rayalah saya baca pos yang ini.
Ok?

SyazReA said...

oleh itu, kuatkan la iman...huhuhu

diya nordin said...

hoho...

saya mengeluh pasal lelaki sewel yg kaco saya, awak pula mengeluh pasal perempuan =)

Ahahaha..mcm kebetulan pulak!

13may said...

leeds: ni namanya gurindam :D

chika: tima kasih :)

faisalAdmar: org tengok kita...kang makin perasan la kita :D

enMe: iyer iyer :D

azer: hehhe hehhe...kita ni mangsa keadaan:D

ashikyn: errr....errrr... :P

pandaGumuk: *tunduk muka* :P

arsaili: hahha hahha hahha

cyberwira: tima kasih kerana singgah :)

sootspirit: errr...errr...itu daya penarik :P

shafarina: baguih baguih :D

kekanak tokyo: hait hait :D

elly: hehhe...no prob :)

zabs: salam kembali uncle...tadak masalah...selamat hari raya!

syazrea: steady steady! huhhu :P

diyaNordin: hehhe...ada jodoh tuh...huhhu ;)

tintaHati said...

Bagus pantun ni. Memang perempuan itu punca fitnah. Kalo x takkan dalam Quran sendiri sebut penzina perempuan dulu baru lelaki. wallahua'lam. :)

cHeRyNa PiReS said...

tapiiiiiiiiiiii???

hmm..full of excuses...susah sket nak terime:d

Si Kachak Suparjo said...

Cobaaannnnn..

Bunga Rampai said...

wahai orang lelaki
pejamkan mata hati
bila melihat pompuan seksi
moga kau dilindungi Ilahi...

wahai orang lelaki
doamu amat dihajati
untuk pria juga pompuan seksi
moga jalan benar ditunjuki...

Salam 13may :)

Ajzie said...

Hish hish hishhhhhhhh

Mak Su said...

ngakuler ko suka, ahaks...

eh, 13may, meh amik awards kat blog kita... :)

Maya said...

hahaha..sengsara jugak jadi orang laki ye..itu belum physical contact lagi..wakakaka..

muadzlife said...

ish3

butaseni said...

bro,boleh buat lirik laagu.SM Salim kalau baca mesti dia suka ni
hahahaha

aim-a said...

may...aku dah dpt kad raye pertame tahun ni...kad kamu ler...thanks...:D weh...meh laa alamat, aku nak reply kad kamu nih...first kad aku tulis utk raye tahun nih...hehehe :D

~mawar~ said...

Tapi terbukti hang memang gatai la may....

tundukkanlah pandanganmu... ok?

isy isy isy

Ayaq masak said...

ye ini membuktikan hg gatai...

...tapi... kalau aku jadi laki pun mau goyah iman... huhuhuuhuuu...

nordee said...

bergumbira adik saya dapat kad raya dari incik layan kepala @13mei

atty's said...

wakakkaka..gelak guling2 aku hah..kekekeke

tapi-tapi..?????.........mana nak pi

atty's said...

oh yer..salam aidilfitri..maaf zahir batin

Suka Bebel said...

sesungguhnya ujian sebegitu terpaksa aku lalui ketika kerja di shoping mall dkt 3 tahun lamanya.memang mencabar iman.ada sorg technician aku tu sanggup ikut jalan jauh semata mata tak nak lalu dalam Mall, nak jaga mata punya pasal

kau ni mmg duk kaji pasal pompuan eh?bagus bagus.hehe

13may said...

tintaHati: hehhe...tima kasih :)

cheryna: elehhh :P

Sikachak: bulan posa takleh chret ok! :D

BRampai: betul betul...salam kembali :)

ajzie: hahha haha :D

maksu: hehhe hehhe...mana tau nih??? :P

maya: kalau physical contact, mau tak ingat dunia :D

muadzlife: ngeh ngeh ngeh :D

ButaSeni: hehhe hehe...

aima: sempat lagi ker nak post kad raya??? hehhe

mawar: gua amatlag inesen >:)

ayaqMasak: tengok tengok...huhhu :P

nordee: adik??? yang mana satu adik kamu tuh??? hehhe hehhe

atty's: hehhe hehhe...mana bleh habaq...tu rahsia >:)

atty's lagi: salam untuk kamu juga :)

sukaBebel: waaa...lelaki melayu terakhir tuh :D

p0tpet p0tpet said...

hurm..kdg2 xb0ley jugak salahkan wanita2 neh..
laki2 p0n kdg2 salah jugak pe..
sape sw0h gatei nk tgk jugak..kan ke byk bnd lagik yg b0le k0rg tgk..ha...
ah..sng cite la kan.. same2 p0n salah..kan ke adil begitu~
lalalala...

13may said...

potpet: elehhhh... :P

Deqna said...

ye ker? ada gak lelaki yg naik miang gak walaupun pompuan tu berpakain sopan.. yg tu camne pulak yer?

akumasihdisini said...

aku rasa ko dah nak tutup dah blog nie...upernyer masih beropreasi...selamat hari raya...maaf zahir dan bati sekali...kalau ada laaa

Apizolla said...

lumrah gadiz na cantik2...n lumrah lelaki suka tgk benda cantik2

so kalo pmpuan tnyg ke"cantik"kan dia n laki tengok.. kan rezeki namanye... ahhaha

e-leeyana said...

pehhh...mmg masyukk poem ni...poem ker??? ape2 je la...tp mmg ade btol nya gak kata2 tuan hamba...nk tarik perhatian boleh, tp bukan dgn cre yg salah...la satu....guys pn kne la tegapkan iman gak..xde la cair mcm lilin dbaham api yg marak menyala tu...remind, reminding n reminder huhu

selamat ari rayeeee....semoga entri ni dpt menyedarkn insan2 d luar sana...aminn~

~mardihah~ said...

hmmm........kiter sedari perkara ini...tapi jarang kita mengerti, kita kadang-kadang cuba mencontohi dan ingin dicontohi...tapi...

kita selalu tulis dalam blog begitu dan begini...adakah kita sedar dan sedari..

kita semua selalu baca dan memperingati..namun adakah kita turuti dan jalani suruhan juga larangannya..

semoga syawal memberi kekuatan dan keinsafan kita semua...

amin

ikhlas,
mardihah

13May, terima kasih pada raya

izman said...

aku sokong gurindam ko ni.

Jard The Great said...

salam..tumpang lalu..nak bg tahu.. aku bukan jenis mcm nih k.. haha..

yo said...

ekekekek, terasa jugak la yer. biasa la , laki mmg suka gitu. yg sopan santun xnak dilihat. udah 2, nak salah sapa

Related Posts with Thumbnails
 
Designer: Douglas Bowman | Di ubahsuai oleh: 13may