Wednesday, May 21, 2008

136: Marah?

Adat dalam perhubungan, sedikit sebanyak mesti akan bertegang urat. Dan secara tak langsung, bertegang urat ini berkaitan dengan kemarahan. So, topik kali ini berdasarkan bagaimana untuk menghadapi pasangan kita yang sedang marah tuh.

Menghadapi lelaki yang sedang marah:
Tenung, renung dan lihat matanya. Pastikan akan bersemuka dengan lelaki tersebut. Ini kerana berdasarkan fitrah lelaki, mereka takkan sampai hati marah marah jika bersemuka dengan pompuan. Lelaki akan lembut hati jika memandang mata pompuan. Sebab tu lelaki selalunya akan melihat ke sana sini ketika sedang marah pompuan. Sebab kalau tengok mata pompuan, karang tak jadi nak marah pulak. Rasa kesian pulak...

Jangan cuba menundukkan kepala. Ini kerana jika anda menundukkan kepala, ini akan membuatkan lelaki itu akan berasa lebih berkuasa dan bersemangat untuk mengamuk habis habisan. Sebaiknya angkat kepala sedikit dan menghadapi kemarahan lelaki tersebut dengan buat pekak ajer. Nescaya, tak la teruk sangat anda akan di marahi oleh lelaki tersebut.

Jangan sesekali memalingkan muka ke arah lain jika menghadapi lelaki yang sedang marah. Perbuatan sebegini sebenarnya akan membuatkan lelaki akan bertambah marah. Ini menunjukkan anda seolah olah sedang mencabar lelaki tersebut. Maka lelaki tersebut secara otomatik akan bertambah 'syeh' dia nak marah. Mau rasa macam nak hancur dunia.

Kalau boleh sediakan segelas air jika berdepan dengan lelaki yang sedang marah. Biar pun lelaki tersebut sedang marah, tapi percayalah....semarah marah lelaki tadi, air di dalam gelas tu tetap di teguknya. Lepas minum, sambung marah. Kemudian minum, sambung marah. Ini secara tak langsung akan melambatkan nafsu amarah lelaki tersebut dan kemungkinan dapat meredakan kemarahan lelaki tersebut.

Dan anda mungkin boleh cuba menangis. Tapi jangan nangis kuat kuat. Cukup sekadar mengalir airmata dan sikit tersedu sedu. Ini akan menyebabkan lelaki tadi rasa macam ter'over' marah pulak. Secara tak langsung, lelaki mungkin akan berenti atau nak memanjangkan lagi perasaan nak marah tuh.

Menghadapi pompuan yang sedang marah:
Salah satu kaedah yang amat berkesan dan amat senang untuk di laksanakan. Jangan cuba bersemuka dengan pompuan tersebut. Pendek kata, cuba jauhi diri anda dari pompuan tadi. Mungkin untuk 2 - 3 jam. Lagi baik kalau 2 - 3 hari. Lagi lama lagi bagus.
Ini kerana pompuan mempunyai sifat "auto reda". Bila lama tak jumpa, mereka akan rindu dan otomatiknya hilang rasa marah. Jika ada rasa marah pun, itu cuma perasaan geram sebab tak boleh nak marah marah tempohari. Senang saja kan??? hehhe

Ringkasan:
Dalam pelarian....baru dua hari...hehhe hehhe :D

99 comments:

13may said...

13may: Tima kasih atas ucapan anda semua :)

Danisha said...

Ye ke May? Kalau aku guna petua ni untuk lelaki2 kiranya agak2 berkesan lah yer....

Tapikan yang untuk pompuan tu lagi bagus kalau tak call 2 tiga bulan. Lagi bagus panjangkan hingga 2, 3 tahun...

Tengok2 dah ada anak.....heheheh

13may said...

danisha: sapa yang dah ada anak??? laki tu atau pompuan tuh??? hehhe :P

Heartless Devilish said...

malas aku nak layan lelaki yg marah tak bertempat nie..
kalo marah aku wat salah..takper gak lar kan...
kalo dier nak marah gak pas aku pujuk... malas dah la...sendiri mao ingat la....
bebaru nie aku kena marah ngan mende aku tak buat...
pikir2...alasan sajer..heh!

Jie said...

owh..gitu ye may...baru le tau...

baru nk kenal lelaki..kehkehkeh

HazuraHamzah said...

lelaki klu tgh marah pompuan 'seqhendeh' skit comfirm ok tapi klu pompuan marah lelaki wat camtu... lu pikir la sendiri...

-akuni- said...

13May ni baru kena marah dengan makwe ke? Kesian nyer....

K i a H R o N g G e n G said...

saya sedang marah!..owhh tersama lah plak ngan entry nie

muadzlife said...

over taw.....sapa kata pompuan auto reda??

skidg8 said...

auto reda? helllooooo....

hiks... may tengah berlari2an yer... hihi...

good luck, bro!:)

akirasuri said...

He he he..
Pengomeng nombor 11 :D

tun teja said...

huhu.. tun setju. kalau laki marah kena tgk muka dia. tapi kalau tgk ngn muka toya, silap aribulan muka awek tu kena lempang.

ad3ck said...

hang lari pi mana plak neh? ehehe

CAHAYA MATA said...

emm..en.13may..
SAYA tgh merajuk dgn CHELSEA sebab kalah pagi tadi...

nak lari ke mana nih....? :-(

nanies said...

ohhhh...yeke..selalu kalu aku wat org marah aku wat dunno je...wkkakakakaka paling cepat 2-3 minggu lah baru kol balik...wakakkakaka

sHibI said...

hahahah..wah2 bykla korang punye songeh yek..time pompuan satu je tips...hahaha..

byl said...

Aku baru je kena hari tu.

Sekarang ni turn aku plak. Huhu

shadeXsen said...

arg...cium jer lah.senang! then blah...klu nak smbg marah, ha! smbg lah.

Masy said...

alaaa klu lelaki marah, diam jelah. klu bole wat2 tido kaaa pengsan kaaa mengigau kaaaa biarkan dia bebel sorang2 wahahahahahah~

kasut-gombak said...

klu lelaki marah,

aku wat dono je.

xyah pujuk2, xyah nk bg2 air.

tutup je tinge, pastu blah.

xpon, klu nk suh diorg benti marah, lempang je. kmfirm trdiam.

Darling said...

cara terbaik nak hadapi lelaki yang marah, marah depa balik.. ataupun buat2 je mcm tak rasa apa2. sah depa mai pujuk balik..

Ps: ceq selalu buat macam tu hehehe

hUmmY said...

hahahaha!

aku kalo kne marah..

mesti aku lawan!

pastu nnt aku wat muke!

las2 de yg kne marah balek!

wahahaha!

kawaii_desu said...

Sebenarnya bila pompuan marah, ada baiknya cari sebab awat dia marah

1. dia nakkan perhatian hang, so bila pandang merata tempat hanya akan menaikkan lagi kemarahan pompuan sebab rasa cam tak pay attention kat kami and dok usha pompuan lain... bila tak pay attention lagu mana nak tau sebab?

2.nak diri difahami.. tapi pada masa yg sama dah faham ego lelaki ni camna, sebab tula slalu tunduk bila lelaki marah, nanti sama2 naik barula pinggan semua melayang... lelaki ni memang awal2 lembut gusi dr lidah, bila dah couple/kawen, tau nak marah je, kita cakap apa pun tak mau dengaq

3. sebab lelaki ni ketegaq sangatm cam semua dia yg betui.. dia sorang je blh marah... so disebabkan taknak sama2 marah pompuan akan memalingkan muka sebab muka lelaki bila marah ni huduh, buat tengak.. kan kan kan

4. Nakkan sedikit kindness... ini tidak, kita marah je blah terus, kalau klelaki yg marah soh hidang ayaq la (not ayaq masak ok) itu ini, mana aci?? lagila kita marah

akhir kata, ini artikel nak cover kat awek may awat dia sepi konon sebab pompuahn ni auto reda...

u are wrong huhu

p/s: nak teh tarik gelaih besaq!

inna hayati said...

kenapa dalam pelarian en.may? kene marah ke??!!

iEn said...

aku hari2 kene maraaah uwaaaa! ni yg nak marah nih!

Anonymous said...

padan muke, wakakka

jaja

husni said...

terbalik neh..
tips lelaki apply utk perempuan and sebaliknya..

bru betoi.
kan may ??

violet said...

nak marah2 pun mesti ada sebab. sebab yg boleh diterima logik akal.

tapi kalo nak lari sgt lari laaa...
cek tak heran...haha

notaku: semoga encik 13may cepat2 baik ngn awek dia yg sdg marah.

peace...

pearlEJ said...

wahhh wahh wahhhhhh.... pandai nooooo.... auto reda katanya... hahahahahahaha.... :D

taichee~@! said...

ah.

aku sik percaya dgn apa yg kitak madah. aku marah, LELAKI HARUS PUJUK.

Noktah.

p/s:
ini hanya utk aku jak. sik kenak dgn awek kitak tek. muahahha

B|itHeGaL said...

ya ampunnn... berpengalamannyer.... ngeh..ngeh..ngeh... :p

13may said...

heartlessDevilish: hehhe hehhe...sabar sabar :D

kakJie: lain mcm ajer gelak tuh..huhhu :P

zuraHamzah: woihh hangg!!! pi mana nih??? lama sungguh tak nampak :D

akuni: errr...errr...hahha :D

kiah: marah ngan sapa??? cool ok :D

muadzlife: hehhe hehhe :P

skidg8: heloo...nak kasi number phone ker??? huhhu ;)

akira: jom saya belanja makan mee :)

tunTeja: keh keh keh :D

ad3ck: ntah laa...semua port aku dia dah tau :D

cahayaMata: takpee...next year ada lagi :)

nanies: ishh ishhh isshhhh...anak sapa la nih :P

shibi: sikit sikit dah ler...byk2 kang, jenuh plak kena fire :P

byl: hehhe...jgn majuk lama lama beb! :D

shadexsen: perghh!!! kamu marah ngan saya tak??? hehhe ;)

masy: ishhh...tak baik tau..huhhu

kasutGombak: lempang??? oh! patut laa...hehhe :P

darling: hehhe hehhe...kejam kejam :P

hummy: hehhe...aku paham aku paham :P

kawaiiDesu: angkat bendera putih la camni :P

innaHayati: tgh tunggu auto reda :D

ien: takpe...marah ajer kat aku...aku rela ok..hehhe :P

anon aka jaja: hehhe :P

husni: kamu memang memahami ;)

violet: kah kah kah :D

EJ: hahha hahha hahha...cover cover la sikit weh..hehhe :D

taichee: hoh??? cakap sarikei plak ngan aku...hahha hahha :D

blithegal: jom ikut aku pi lari lari...hehhe hehhe

Banyak Songeh said...

Tak baik seh. Orang pompuan tengah marah, cepat-cepatlah pi pujuk. Apelah si 13may ni. Debik kang. Lama-lama nanti orang tu berdendam, baru padanmuka hang.

Dah dua hari, tunggu ape lagi? Chet.

Tyra said...

Maymay... lame2 x jenguk dia tu nanti kang larik kt org lain plak.. naya naya...

tips ni beh laa.. nk try ler.. tp mula2 kena cr pencetus kemarahan dia.. lalalaaa... agak2 pancitkan tayar moto dia oke tak? hmm..

green apple said...

tipuuuu!
aku penah bagi air kat laki aku masa dia marah dia tolak okkkk.

pecah okkkkkk!

seb baik kejadian berlaku sebelum aku baca amanat-amanat ko. kalau selepas, memang sah aku saman blog ni.

TedungS said...

ye la tu, byk senang nk lari beb. sebulan pn tk cukup brader haha

ZH - Ena said...

hahahaha bila kat lelaki punya la panjang berjela terangkan..part kat perempuan plak ciput ajer ulasan dia..

Princess Liyana said...

Princess harap, princess tidak dapat lelaki yang panas baran. sebab princess kuat menangis:(
lagipun, takotla. hm,tenung mata ek?boleh praktis ni.ihihi

shahmey shahril said...

wah wah wah... baikkkk punya tipsss... yang utk lelaki tu boleh pakai rasanya.. tapi yang utk pompuan tu kaaannn.. takut takut... balik balik aje, dah ada orang lain menginap kat rumah tu... baru la haruuuu... hehehe..

WaNa (BoRN To MaKe u HaPPy) said...

HaiH ~

SaYe xDe SiKaP aUToReDa...
SaYe aDe SiKaP KONPEM-CAIR-KALAU-KENE-PUJUK-BAIK² HaHa

WaH ! iNCiK MaY DaLaM PeLaRiaN !

Maryam Abu Ahmad said...

encik tumpang kem pelarian mana? rohingya ke?
jangan masuk kem pelarian palestin.. sian dema dah berasak-asak.

Mawar Biru said...

owh..camtu ek kalo laki marah.tenung tenung sampai die senyap.hehehhee...

huaa...kalo pompuan marah kena la pujuk.bukan larikan diri 2-3 ari..huaa...tuh wat makin marah.hhuhuhuh...

nur'ain said...

ohohoh...:O

gitu yep. tp ade betulnye may. jauhkn diri dr teman wanita yg sdg marah..biar sejuk dl. tp bile dh pulg dr pelarian, kene explain bebaik okesh.

fiza said...

hehehe... tip ni :)

13may said...

B.Songeh: ni dah dekat seminggu dah nih...huhhu

tyrexia: pancit 2-2 tayar tau :D

GreenApple: kamu kasi air apa??? panas ke sejuk??? kalau panas, memang la bertambah panas...hehhe

tedungS: hahha hahha hahha :D

zh-ena: lebih lebih karang...mau kena hamput teruk teruk...hehhe hehhe

princessLiyana: try at your own risk ok :D

shameyShahril: keh keh keh :D

wana: cair sampai takat mana tuh??? huhhu

mek: hehhe hehhe hehhe

mawarBiru: hehhe hehhe...actually ada lagi tips untuk menghadapi pompuan marah..tapi terpaksa dirahsiakan :D

nur'ain: rasanya tak sempat nak explain dah..hehhe

fiza: risiko tanggung sendiri yea ...hehhe :D

mylife said...

auto reda kah? mungkin ye tatapi hanya kerana malas nak memanjangkan cerita...

seharusnyer dipujuk sahaja walau apa pon berlaku, tanpa putus asa... baru betul... baru gumbira hatinyer...

kalau dah 2/3 hari, mau aku pelangkung je tawww... hehhehe

achik said...

dalam pelarian??? hahaha.. apa la ko buat sampai 'si dia' marah.. ekeke.. ;p

azya said...

kalau berdepan dgn lelaki marah..kontrol diri je.tayah ckp apa, kalau diminta bercakap..jawab dgn lembut je.pastu diam berhari hari.nescaya lepas tu dia sedar la yg dia ter-over react.

btw..tak semua perempuan auto reda.mungkin reda depan mata dan buat tak reti je lepas tu, tp dalam hati..sapa yg tau???

13may said...

mylife: oh! takat pelangkung...tadak la apa sgt...hehhe hehhe :P

achik: tak buat apa pun...huhhu :D

azya: hehhe...actually ada sambungan untuk entri nih :)

Faisal Admar said...

haha senangnye nak handle perempuan kalau gini :P

hmm aku kalau marah senang je nak cool down... orgg tu diam udah... nak lawan balik pun lepas aku dah cool down... hehe sure aman makmur :P

tp jangan nangis udah le... abis potong stim nak marah tak jadi haha :P

Ely said...

ckp mcm pakar jer hehehe.

theory nih kekadang jauh banding dgn di timr dan barat.

kalau kat rumah nih, suami tgh marah dgn kita dia kasi kita chance, 'say what u wanted to say dont ignore me!'. kalau kita tak bukak mulut dan berdiam diri, itu biadap kata suami...theory nih merata di sini.

jadi kalau suami kasi chance ckp, CAKAP LAH sebelum anda dicakap.

it works fine with me. at least i know that i have the right in a marriage.

ayaq said...

pandaiii laaa ada auto-reda?? CEH!

13may said...

faisal: nangis yg leceh kan...hehhe

ely: oh! camtu pulak kat sana yea..hehhe

ayaq: laaa...tak caya ka??? hehhe :P

arsaili said...

salam..umm pelarian? berapa kelajuan?

~qudwah_mardihah~ said...

tumpang lalu..dihah sibuk nak jenguk blog semua...tak berkesempatan...

Mummy Rizq said...

aku jarang marahhhh....

amyz! said...

Hahaha. Tak kira! Jumpa nanti pun nak marah jugak! Sape soh nakal sangat??

Miko Yamaguchi said...

hahhaha....apa daa...bole pulak jadi pelarian, kalau aku jumpa balik lelaki tu, aku hambat dia balik....muahahhahah

pandagumuk said...

tak aci.pompuan marah laki leh lari.laki marah pompuan kene ngadap pulakk.

tintaHati said...

Wakakaka....

setakat ni tak pernah kena marah lagi dgn laki2....

marah2 pun tak pernah kot....

tapi marah2 syg selalu...ahaks!

FaNaQiLa said...

mr 13may,
bagus la informasi dan tips ini. sgt berguna. akan ku kongsi hasilnya setelah aku mempraktikkan dlm kehidupan seharianku nnt.

tunggu...

berikan tips lagi ya?

ixora said...

bagus ler cr nih...tp kalo sentiasa lari cmner nk selesai masalah..?

wat lak tutorial selesaikan masalah..sape lg bagus dlm menyelesaikan masalah chenta...llaki @ perempuan...

tp rsnyer pmpuan lg rasional..ape pndpt saudara..n rerakan len...

Azer Mantessa said...

dalam perhubungan mesti tegang

heheheheheheehehheehehehe

tak tegang kalau tak betui tu

hehehehehehe

purplechoc said...

mujarab je petua 13may nie?
takut la nak try.
huhu

Moonlite said...

dalam kata lain, nak bg tau laki nak byk sengeh ar yek... hehehehe
kalo trus simbah kan je ngan air batu bleh ke? lg cepat reda kan???
miahahaha...


perempuan bukan auto reda tp malas nak panjang2... baik hati gitu.. :P

luvys said...

yg dok mkan hati sndiri wat ap...tggal jek laki cm gini..payah benor...ahak's..pg cri laki len then siap tnjuk kt xbf..bio dier lg mrah..ooooo..nk mrah ngat ek..ambik ko..
dush..dush......hahahahha

-langkahbaru- said...

nyuruk sebulan kalau kena marah...he he he

aria ayumi said...

salam may... kite dh moved blog ke wordpress... :)

cik noha said...

sangat tepat sekali petua anda..perempuan kalau marah dia jnis "auto reda"..leave her alone..nnt2 ok la tu..:)

iman_qaisara said...

auto reda? amboii2..xde usaha nk pujuk ke? hang kejamm may..huh!

Back_to_Basic said...

wow,time kasih atas petua-petui tu...nti try implement tu,jadik ke x,nti me bgtau,ka3....

AbGJaS said...

Hi 13may
Ni nah lebih hebat drpd Dr.Fadhillah nih..

Beliau x bezakan klu nak berhadapan dgn lelaki/perempuan,yg penting 'jgn lari' dari pasangan yg sdg marah...

Ilmu tahap mana yg anda pakai? Hahahaha!!

wan said...

memang pompuan ada suis "auto reda"

aku pun sama... bila lama tak mengucing.. mulalah :)

NONIE AZIZ said...

may..ko nikan selalu buat aku tersengih2 depan pc tau!!!

shahril aley said...

ermm kenapa banyak sgt tips utk pompuan menghadapi kemarahan lelaki. patutnya ang lebih fokus bagaimana lelaki nak kontrol amarah pompuan looo.... seperti mak aku ckp "pompuan ni leceh". hahaha....

ang saja tunjuk kelemahan laki je brooo....

nice to meet u last saturday's nite. ohhh gue & nikli ngantuk gile la. kalau tak mau je pekena char koey teow yg pemes kat penang tu. rugi² betoi la...ang pos je la char koey teow tu ke KL...

eSampah said...

uih.. berguna ni.. kalau kt bos buleh apply kaedah ni jugak ker?

13may said...

arsaili: dah slow dah sekrg nih :D

QudwahMardihah: oh! tak jadik masalah...jaga diri :)

mummyRizq: baguih sungguh! :)

amyz!: adessss....hehhe hehhe

miko: kejam kejam :P

pandagumuk: ko tak puas hati tang mana nih??? hehhe hehhe :P

tintahati: tentu lelaki tu tak sampai hati nak marah bila tengok muka :D

fanaQila: errr...moga berjaya! :D

ixora: hmmm...menarik gak topik tuh...insyaALLAH kalau lapang, akan cuba selidik :)

azerMantessa: bijak bijak! :D

purplechoc: hehhe....ok kot..huhhu

moonlite: elehhhh... :P :P :P

luvy's: ishh ishhh ishhhh...hahha :P

langkahBaru: keh keh keh

aria: ok...nanti kita gi check :)

cikNoha: kannnnnnn....hehhe hehhe

imanQaisara: hahha hahha hahha

back2basic: hehhe...goodluck! :D

abgJas: hehhe hehhe :D

wan: amboii...meow meoww mauuuu!!! hehhe hehhe :P

nonie: sengih takpe...jgn marah marah dah ler...hehhe :D

aley: oh! itu bukan kelemahan...tapi tanda...errr...tanda apa yea??? lenkali la aku bgtau...hahha hahha

eSampah: boleh...cuma jgn lari ajer...tak kira bos laki atau pompuan :D

en_me said...

marah jgn sampai jadik 'the hulk'..

kawaii_desu said...

maseh dlm pelarian ka??

"sishoney" said...

petua yg bagus ek :)
wah.blog ko hanya muda sebulan je dari blog aku :)

blue_cherry said...

May, kes aku kan.. senang, tak yah cakap langsung.. gerenti tak de nyer 'apa' nak marah.. he he.

Tapi ko kena laa letak, kategori.. lelaki belum kawin.. bagaimana marahnya.. lelaki sudah kawin bagaimana marahnya.. apa2 pun kategori yg ke dua tu.. hang tak leh lagi laa lom cukup syarat.. he he

puterikurekure said...

saya kalau marah..kena pujuk cepat2. kalau tak..harusla angin pus2 sampai ke langit ke tujuh kan..

hahahahha!

Chika Chika said...

hek.
kalau dia marah2.
tendang je perut dia.
confirm diam.
bukan diam.
TERDIAM.

Hanna J. Potter said...

ini...betul ke...? nani kalau marah..nani ckp aje. em..kirenye takdelah tunggu reda 2-3 hari..biase nani bgtau ape yg salah, tp nani mmg takkan tengking, sbb tak macho. hehehe. basically..bkn sume ppuan mcm description encik 13may ni..hoho.

13may said...

enMe: tapi muka dah naik hijau dah :D

kawaiiDesu: skrg berlari lari anak ajer :D

sisHoney: kira ko senior aku la :D

BlueCeri: hehhe hehhe :D

puteriKurekure: hahha hahha...no komen la :D

chika: ganas betoi :D

hannaJPotter: :P

risanur said...

memang satu idea yg boleh dipraktikkan...tp knp lelaki ni kalu marah suka sgt hempas brg!!!mengalahkan pompuan melepaskan geram...

TauruzMama said...

Haruss ikut petua neh..klu dh ikut petua neh tp kena marah jugak..marah jer dia balik..hehe..;p

sagekawaiie said...

aku kalau kene marah senang je.. aku wat muke kesian (menagih simpati), wat2 nanges sket mst dia cair.. huhuuu.. untung bf aku lembut hati. eheheh..

aku n dia.. said...

ehh may, pemudi ni leh ke aku amalkan selalu? kekekeke

13may said...

risanur: hehhe...tu rahsia..takleh nak citer kat sini :D

tauruzmama: bijak bijak :D

sagekawaiie: hehhe...tu yang kalah tuh...tak sampai hati :D

aku n dia: boleh kot...hehhe heheh

c . h . e . n . t . a said...

ermmm.. ye ke.. blh pakai kan teori ni..? errmmmm... try.. try.. :)

13may said...

chenta: try at your own risk...hehhe hehhe :P

fiezafadilla said...

aku dah komen ke blom hah... byk ngat komen. malas aku nk carik. pasni aku tak mo baik sendiri dah la.. amek kesempatan. cis.

haslina said...

lari mana tuuu

13may said...

fieza: tamau arr majuk lama lama :D

haslina: dekat dekat ajer :D

p.e.e.p.a said...

setuju dgn yg prmpuan tu =)

13may said...

peepa: :)

nadia-ady said...

nak nyebok sket...
saya mmg suka tenung@pandang mata orang bila orang bercakap>dengan lelaki dan juga perempuan.kalau tak pandang mata feel nak cakap xde.kalau marah tp still boleh kawal ok la nak pandang mata.tp kalau dah hot sgt>---cabut lari je.kang ter'menangis' depan laki,malu kang...maklum la,perempuan kan sensitif...so,lelaki kene la faham.jgn la over2 bila marah kay..

p/s:sebenarnya perempuan sgt suka@admired dengan lelaki yg COOL. bila perempuan marah2 dia x balas balik tp COOL je tenangkan pompuan balik...kan bagus klu sumer lelaki kat dunia macam tu...so,kepada lelaki2 di luar sana,apa lagi??belakar2 lah jadi COOL kay..*peace*

cuya said...

cuya kne sound sekali,cuya marah die blk 2x..skrg,cuya lak tk tentu arah nih..2hr die syp...cari punye cari die bt dek jek....hadui.....runsing betol...bpe lame lg kne tgu....awek lame die ckp,die mmg kne bt dek jep,nnt pnd la die cr blk...tk snggup arrr cmniii

Related Posts with Thumbnails
 
Designer: Douglas Bowman | Di ubahsuai oleh: 13may