Tuesday, August 31, 2010

196: Apa nak buat...kami kan lelaki

Pompuan selalu dok kata
Lelaki ni perangai sama saja
Time mengayat, manis budi bicara
Bila dah dapat, buat acuh tak acuh ikut suka

Tapi pompuan kena la tau satu perkara
Lelaki ni banyak benda nak pikir dalam kepala
Dari kerja, kereta, kerja dan kereta
Kadang kadang tu memang tak sempat nak tanya kabar kat marka

Pompuan ni selalu dok mengata
Lelaki ni asyik asyik dok merungut sakit kepala
Padahal pompuan bukan minta suruh buat apa apa
Cukup la sekadar sms tanya kabar satu dua

Tapi pompuan memang tak amik pusing
Banyak benda buat lelaki pening
Dah la stress keja tiap tiap hari kena hentam dalam meeting
Sms pompuan satu dua, pompuan kata lelaki dah tak caring

Pompuan juga selalu dok kata
Lelaki ni memang pandai dok auta
Siang malam bila tanya, ada saja keja
Sibuk sana sini, alasan aje tu semata mata

Tapi pompuan cuba paham sikit pasai lelaki
Walau lelaki ni busy, pompuan tu tetap dalam hati
Bila keja, lelaki memang fokus dan teliti
Tapi busy busy pun, sempat dok ayat pompuan lain lagi
Bila marka merajuk, lelaki langsung tak risau dalam hati
Apa nak buat...kami kan lelaki...bila kantoi, pujuk la kembali

Hihihihi...selamat hari raya aidilfitri!

35 comments:

zonaku said...

hai..... awalnya dah bg ucapan raya...... perang ker weiii????

13may said...

hahha hahha hahha :P

elly said...

Pujuklah....hatinya lembut je....

budak chOmel said...

hahha..lelaki2~ mmg penuh dgn alasan~

13may said...

elly: ok! hehhe hehhe

budak chomel: apa nak buat...hehhe hehhe :P

Schalfyzcha said...

hahaa. surprisingly.. so trueeeeee.

Hazwani said...

tk suke plak part ayt pmpuan len tu..
kang kalo gf ayat laki len taw plak nk mrh?? huhuhuhu

Yunus Badawi said...

Ingat nak belajar mcmana nak mengayat dari awak tapi bila tahu makwe awak dah merajuk, kansel niat tu hehehe

Nur Areefah said...

cis baru nak lebih memahami,tgk2 ada part blakang tu lg =.=

13may said...

fiza: hehhe hehhe...selalu ke majuk? hehhe :P

hazwani: alaa...pompuan natural dia bukan camtu..kan? kan? kan? hehhe hehhe :P

YB: hahha hahha...jgn dok cuba ayat pompuan lain plak abg YB..kang jadi perang dunia plak kang...hehhe hehhe

nur areefah: apa nak buat...hehhe hehhe

sootspirit said...

amboi maymay!
hahahhaah

nuyuljana said...

"Apa nak buat...kami kan lelaki...bila kantoi, pujuk la kembali" - 13may

tibe2 lagu kantoi dendangan zee avi terngiang2 di cuping telinga. :D

slmt hari raya maymay.

:)

*SiRibenMerah said...

eleh....
pura2 lagi...

Noha said...

selamat hari raya.semoga semakin pandai mengambil hati perempua.:p

B|itHeGaL said...

eleh3..

Alice said...

amboi!!! tang dok sempat mengayat pompuan lain lagik tu yg tak menahan tuh!!! Siap la! Siapppp!! Haha.

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

kita kan lelaki normal la tu... ucap awal sebab menglak kena beli kasaut raya

Benrauf 2.0 said...

Dah lama menunggu. Akhirnya gurindam kembali.

.::WaNiE::. said...

huhu lelaki mmg camni

ada2 je alasannnn

selamat hari raya may !

PnConfused said...

sokmo duk kaber line ek????




slmt ari rayaaaa!!

13may said...

sootspirit: biasa la kan...hehhe hehhe

nuruljana: lumrah la kalau dok silap2...lama lama mesti kantoi...hehhe hehhe

siRibenMerah: majuk lagi ker? hehhe hehhe

noha: pompuan pun majuk sikit2 dah laa...hehhe hehhe

B|ithegal: :P

alice: rileks la mak tiri...jgn la ngamuk...hehhe hehhe :P

brutalsolo: kah kah kah...bijak bijak :D

benrauf: layan kepala :D

wanie: tapi kami setia kan? hehhe hehhe

PnConfused: cover and control :D

noor afzan said...

13 may...
rindunya weyh..
agagaga~

memang, ni nama pompuan tak paham lelaki
dan lelakipun tak paham pompuan.

2, 2 complicated!

13may said...

afzan: hehhe hehhe...sama tak serupa :P

en_me said...

lelaki kannns.. ehehe

manje said...

salam may

ye la2 lelaki kan...
salam aidilfitri gak yea (^_^) ~

@xiM said...

dah kantoi kita pujuk balik..\pompuan ni memang mudah cair..hahah..

selamat hari raya bro!

rena said...

hehehe..

tersangat la betul. especially part kantoi n pujuk memujuk.

selamat puasa sampai 30 ramadhan n
selamat hari raya

Sly Dz said...

usul anda tak diterima

tiada maap bagi mu

hahahhahah

13may said...

en me: hehhe hehhe...apa nak buat :D

manje: so kena la paham...kan? kan?

@xim: bijak bijak :D

rena: so dah ada org pujuk ker belum? hehhe hehhe

sly dz: hehhe hehhe...kasi la chance sikit...hehhe hehhe :P

:: Feez_Mior :: said...

hahaha..punyalaa panjang pantun.
last-last ucapan raya..

tak de maaf laa utk lelaki mcmtu.. :D

Mak Su said...

amboi 13may, sesekali muncl, masih dengan pantun sajak berkerat-keratnya... haaa, merajuk ke tu?

Damia said...

are you sure its goes that way??
:P

13may said...

feez mior: kesian la kat kami...hehhe hehhe

maksu: hehhe hehhe...saya la yang majuk :D

damia: errr....maybe la kot...hehhe hehhe :P

akuinsomnia said...

der.. style laa ko punye puisi neh der.. Selamat Raya!!!

nil said...

haha.lelaki,lelaki...

Related Posts with Thumbnails
 
Designer: Douglas Bowman | Di ubahsuai oleh: 13may