Saturday, October 06, 2007

115: Bagus bagus...

1) Pompuan kadang kadang suka marah jika teman lelakinya asyik sibuk dengan kerja. Ini adalah kerana pompuan itu berpendapat lelaki itu pentingkan kerjaya berbanding diri mereka. Padahal pompuan harus sedar...tabiat lelaki yang pentingkan kerja sebenarnya menguntungkan pompuan. Ini kerana jika lelaki kerja kuat, secara tak langsung pendapatan mereka akan berlipat ganda. Oleh kerana pompuan itu merupakan teman istimewa kepada lelaki tersebut, maka mereka boleh meminta lelaki itu membelikan atau menghadiahkan apa saja yang mereka hendak. Kan bagus tuh...

2) Pompuan kadang kadang suka marah jika teman lelakinya asyik keluar minum minum bersama kawan kawan kat kedai nasi kandar, mapley tepi jalan, gerai char kue teow dan lain lain. Ini adalah kerana pompuan berpendapat jika kaum lelaki ni berkumpul, ada saja niat songsang mereka. Padahal pompuan harus sedar...tabiat lelaki yang suka minum kat luar sebenarnya menguntungkan pompuan. Ini kerana pompuan tak payah bersusah payah membuat minuman apabila berkahwin kelak. Ini secara tak langsung menjimatkan penggunaan tenaga air serta elektrik. Di samping itu, pompuan jugak tak payah susah susah basuh cawan atau gelas 3-4 kali sehari. Kan bagus tuh....

3) Pompuan kadang kadang tak suka jika teman lelakinya kuat tido. Ini kerana bagi mereka jika lelaki kuat tido adalah satu tabiat yang tak bagus serta merugikan masa. Tetapi tabiat kuat tido lelaki sebenarnya amat menguntungkan pompuan terutamanya jika pompuan itu terpaksa bertugas ke luar kawasan. Mereka tak payah risau tentang kelakuan teman lelaki mereka hendak berpoya poya dengan pompuan lain terutamanya pada hari cuti hujung minggu. Ini kerana sudah pasti teman lelakinya hanya akan tido, tido dan tido. Dan pompuan itu pun dapat bekerja dengan aman dan tenteram. Kan bagus tuh...

4) Pompuan kadang kadang sakit hati dan marah jika teman lelakinya seorang yang agak boros. Bagi mereka, apa salahnya simpan sedikit duit tu untuk kegunaan di waktu sesak. Ni tak, beli belah sampai tak sedar diri. Tetapi pompuan seharusnya rasa bertuah walaupun mempunyai teman lelaki yang boros. Ini kerana, jika lelaki pergi menghabiskan duit...duitnya habis kerana membeli barang untuk wanita itu jugak. Kan bagus tuh...

5) Pompuan kadang kadang naik angin jika teman lelaki asyik menelefon lewat lewat malam. Tak buleh ker tepon awal sikit??? Bagi pompuan, telefon lewat lewat malam ni hanya mengganggu sessi tido mereka. Padahal mereka tak sedar yang mereka amat beruntung, perbuatan teman lelaki yang suka menelefon lewat lewat malam menunjukkan lelaki itu amat mengambil berat tentang keselamatan serta keadaan teman wanitanya. Lelaki tersebut mahu memastikan teman wanitanya telah berada di rumah dengan selamat. Kan bagus tuh....

Kesimpulan:
Pompuan garang! Asyik nak marah marah ajer...hahha :P
----------------------------------------------------------------------------------------
Iklan Berbayar: Seorang sahabat blogger yang menjalankan satu bisnes. Sila klik pada image untuk maklumat lanjut:

92 comments:

byl said...

garang cz sayang okeh?

HazuraHamzah said...

pompuan memang penin...
pompuan memang cemgitu...
pompuan memang lorat...
pompuan memang.....

pompuan best gak...
pompuan penyambung zuriat...
pompuan banyak 'manfaat'...

cover line nih...

Roshatika said...

Kesian pompuan, dia jugak yang salah.

Mr Sadman said...

pompuan tak garang...kalo lenturkan diorg sikit..jd lembut la die...

marah² tu sbb diorg tak fikir dulu sblm bertindak sesuatu perkara...ikut emosi...perasaan...time nak marah...huhu

khairyn said...

ish mana ada aku garang ngan ko.

manja manja je tuh

hahahahaa

13may said...

byl: oh! sekrg saya mengerti mengapa kamu begitu garang dengan saya...hahha :P

HazuraHamzah: hahha...dun wori..line clear!

roshatika: hehhe...

MrSadman: waaa...banyak pengalaman nih...hehhe :D

khairynn: hehhe...ko lain..garang spesel punya.. :P

peej said...

sangat la x garang okay..tp pelik kenapa lelaki nih suke buat bende2 yg boleh mengarangkan perempuan..hahahahaha..

~~~***aZaHygCoMeL***~~~ said...

saya garang :|

p/s: tapi saya comel *malu*

arsaili said...

garang tanda sayang?

tintaHati said...

Alaa...garang2 manja gitu kan may...bagus apa...itu tandanya perempuan itu sgt sayang+ambil berat sama buah hatinya...bagus kan?

MAY, Selamat ari raya gak... ;)

pandagumuk said...

bukan pompuan yg garang la..laki yg asyik kene marah jerk..wuwu~

akirasuri said...

abang maymay..
saya garang..
nanti awak selalulah kena marah dengan saya ek..
ha ha ha..

*larik balik rumah dengan garfield*

julia said...

abeh tu ? kalau lelaki jenis suke keluar mlm balik kol 4 atau 5 pagi..?

pompuan gak la yg salah ekk ?

grrrr.

Danisha said...

No 1 dengan no 4 tu suka lah.....
Ko memang memahami ler may....

Tapi aku tak garang tau...cuma guna psikologi skit...

nanies said...

wheheheh..semua pompuan je yg komen ek..mana ada pompuan garang..semua baik2 belaka..kekadang hangin kejap je..abis marka suka kasi pening pala mana tak nye..kekekek...may bila nak kasi kad jemputan nie..teringin lah nak g penang...heheh..salam lembaran may..

kuchalana said...

teringat pesan seorang sahabat tua..

membetulkan seorang perempuan seperti tulang rusuk yg bengkok. ditarik kuat dia patah, xditarik dia akan terus bengkok...

ole

13may said...

peej: iya la..apsal aku tak penah terpikir plak??? pelik la...hahha hahha :D

azahComel: oh! saya takut tapi saya suka jugak :D

arsaili: ntah la...tapi rasanya time garang mana nak ada sayang...huhhu

tintahati: iya bagus bagus...tapi macam bagus...hahha hahha :P

pandagumuk: errr..maksudnya lelaki selalu buat salah la yea??? protes!!! :P

akira: ni lari sebab garang atau sebab manja dan nak dipujuk??? huhhu ;P

julia: errr..kalau laki nak balik kui 4-5 pagi, lenkali kena bawa kunci umah spare..kalau tak, confirm kena marah..hahha hahha :D

danisha: woohhoooo!!! saiko saiko...hahha :P

nanies: alaa...kadang2 lelaki ni cuba nak melawak ajer...tapi pompuan amik serius sgt..huhhu :P

kuchalana: iya..betul betul.. :)

nuu_OL said...

saye tak garang..saye manjee..auwwww.wahahahhah huhuhuhu :))

kawaii_desu said...

ish ish ish
1. sapa kata pompuan marah kalau kerja extra hard? yg tak tahan tu kalau gi jumpa client pompuan sampai lewat mlm, dinner... apa kes tuh?

2. minum kat kedai macha? kalau betui2 minum kat kedai macha takpa la... jgn po cucuk langit or mein snooker pulak

3. bantai tido? dialu2kan, tapi kalau sampai over dose melangkau zohor, asar bla bla tu yg nak marah ni...

4. pelik plak... jarang ada lelaki boros, dulu cakap pompuan yg boros? ooo lelaki boros takpa la...?? walaupun beli rokok berkaton2..

5. hmmm... lelaki mmg masa bergelar TEMAN LELAKI je yg nak caring romantic call tgh2 mlm... bila dah kawin, balik keje terus buat hal sendiri huhu

sebelum kawen mmgle pompuan yg garang sebab lepas kawen kena dengar cakap husband, tapi, lelaki before kawen lembut gigi dr lidah but bila dah kawen, teruih jadik cengeh... ilang lembut semua huhu

hehehe betui tak? :)
slamat hari raya

shahril aley said...

idup 13may.....aku setuju dengan idea2 bernas ko itu.....apa2 lelaki selalu dipersalahkan....gentleman...

vangardx said...

pompuan mmg slalu marah..serius..ada benarnya utk enrti ini :D

iEn said...

tu jek laa alasannya.. tp sesibuk mana pon.. temanilaah teman2 merekee.. kerana siapa lagik nak memerlukanmuuu wahai lelaki hahahaha!

LaDySLeepLeSS said...

Hehehehee

inah said...

pempuan kena garang..kalo x kena pijak pala je

13may said...

nuu_ol: oh! iye ker??? ni yang nak suka nih... ;)

kawaiiDesu: adessss....kena angkat bendera putih la ngan hang...kena fire bertalu talu....hahha hahha hahha :P

saharilAley: hehhe hehhe...ko lah penyokong kuat aku..huhhu..kad raya dah terima???

vangardx: hehhe...thanks :)

iEn: hehhe....hang mesti garang nih :P

Ladysleepless: ;)

inah: hehhe...tapi jgn la asyik dok garang ajer...kesian kat geng2 lelaki nih :D

kawaii_desu said...

kuang kuang kuang.. tak cuti ka?

13may said...

kawaiiDesu: hehhe...cuti dah approved...woohhooo!!!!

gurL said...

aih.. skesuki aje de ney.. pok* kang..
tp bab yg no 5 tu cam syok je..
kekeke

*me tak garang tp ske bebuat garang.. heh

faridmw said...

salam..
selamat berpuasa dan selamat hari raya..
biasa la laki kan rajin...
kih kih kih...

zwitterion said...

perempuan garang bkn smapai nak penampar ke hapa..tp kalau lelaki garang..takut2x..haha

Azer Mantessa said...

hehehe baguih baguih baguih

:D

bunga rampai said...

Salam 13may,

Adeh, kesimpulan yang kurang tepat! Tak semua perempuan garang. Barangkali girlfriend 13may yang garang :D

13may said...

gurl: oh! nak 13may tepon lewat lewat malam ker??? hahha :P

faridmw: salam kembali...lelaki rajin ada makna :D

zwitt: jgn takut...saya bukan lelaki camtu yea...heheh ;)

Azer: kan??? hahha :D

BRampai: salam kembali BR...dia bukan saja garang..tapi amat garang dan penyayang :)

amyz! said...

Hahaha. Ala.. pempuan bukan nak marah-marah sangat pun. Saja nak suruh lelaki pujuk-pujuk. Hikhikhik.

nelly berry said...

hahaha.
ppuan mmg garang.

Ungku Nor said...

eleh..tu suma ayat untuk kaber line.

KECOH.
;p

kurekuredalamperahu said...

may, ko rasa ada menguntungkan aku ke? aku tak penah rasa pon keuntungannya?

kalau untung duit takpe gak..hahahaha! sesungguhnya aku memang mata duitan! ;P

eSampah said...

tipu la.. mana ada pompuan garang.. tgk aku.. baik ja.. :P

wan said...

*tunduk*

apsal rasa terkena jek ni.. hehe

Cik Seri said...

yg no 5 tuh...jangan² call tgh malam sbb nk make sure gf ada kat umah..tak merayau²..manala tahu time tuh tgh sedap berpoya²..kalau gf ada kat umah tgh tido, kemungkinan untuk kantoi adalah agak rendah!!!! sajer jer!!! huh!

Masy said...

sape garang? ish ish sian abg may² kene marah ek bwahahahahha

Maryam Abu Ahmad said...

ha ha ha.. 13May kena marah dengan perempuan... power jugak kemarahan perempuan yek..

HAnA-Ni-Mo-Nai said...

heh..watashi dapat lelaki yg pemaleh nk keja..bagus kah itu..

serikkkkkkkkkkk!!!

13may said...

amyz: oh! ini tidak adil...laki yg kena marah..pastu laki yg nak kena pujuk...tak adil tak adil..hahha :P

nellyBerry: iya iya...saya tahu..heheh :D

akak ungku: errr...kasi chance ler akak...haha :P

kurekure: hehhe...dasar pompuan betoi laa..hahha :P

eSampah: iya iya...aku tau hang baik...kalau mai angin..huiii..tatau nak cakap...hahha :P

wan: hehhe...takpe...dari sudut positif, tu tanda sayang tuh :D

cikSeri: aikk??? anda semakin memahami laa....hahha hahah hahha :D

masy: takde...jadik tempat nak luah kemarahan...hahha hahah :D

maryam abu ahmad: hehhe...pompuan bila marah, pedih giler kita yg kena nih...heheh

hana: oh! kesian...errr...saya kuat keja ;)

skidg8 said...

ala may..kadang2 kena marah. apa salahnyer...

haha

cikdinz said...

per-per hal, lelaki memang best kan...heheheee...

p.e.e.p.a said...

pmpuan garang tp manja =)

izzahazfar said...

ish.....mana ada perempuan garang 13may....tak baik tau!
kesimpulan drpada kenyataan itu....perempuan marah bila perlu!kan!

sYaFa~ said...

1.Bukannye nak komplen sibuk keje sgt tp kot ye pun ingat2la jugk kat gf ni

2.Bukan xbg lepak mapley..nak ikut jugak..

3.Bukan xbg tido byk..tapi kalu org dah ckp nak kuar tengahari tp petang br nak bgn..melampaula..smpai kol bape plak nk tunggu

4.Bukan xbg boros..tp kdg2 boros dia tu cam xpatut je

5.Alah..tepon2 mlm2 bukn sebb risau tp takut awek mengulor mlm2..eleh

kesimpulannye...pompuan mmg unik ok..:p..

slamat hr raye*wink*

13may said...

skidg8: memang tak salah...tapi asyik dok cari salah ajer..huhhu

cikDinz: hehhe hehhe :D

peepa: betoi...kejap garang, kejap manja..huh!

izzahazfar: hehhe hehhe...kan lelaki dah kasi alasan mengapa tak perlu marah...hehhe

syafa: hehhe...unik dan tetap garang...huhhu :P

Wira Nordin said...

salam
selamat hari raya
maaf zahir batin

p/s pompuan nie bok buat je garang.

nUr@dDeEn said...

Pompuan garang? Mana de.
(May, nih mmg nak kene nih. ~!@#$%^&* abcdefgh....!!)
eh, eh. mana de pompuan garang, xderlah!

hak hak hak hak hak ...!

jaja said...

biasala pomwan..

bykkan bersabo yek =D

blackpurple @ jowopinter said...

Hidup lelaki!

hajarss said...

lelaki pon garang ok

Aku Bukan Bidadari said...

Perempuan.. comey,cantik n vogue.. :d perempuan itu indah..

lelaki??

~inilah saya~ said...

Ha! ha! ha!

Aku berbangga jadi lelaki

p/s: Selamat Hari Raya dude. Maaf Zahir Batin.

:-)

RedWGG said...

marah2 sayang lahhhhhhh...

Darling said...

ni ada kaitan dengan awek angin tu ke? hehehe

achik said...

hahaha.. ;p

13may said...

wiraNordin: salam...selamat untuk anda jugak :)

Nordeen: errr...takpa kan aku pi umah hang raya nanti??? *ketaq lutut nih* hahha :P

jaja: iyea..tima kasih...itu pesanan untuk saya atau untuk pasangan anda??? hahha :P

BP: yeahhh!!! rockk!! rock!!

hajarss: oh! saya tak garang..hehhe caya tak nih??

bidadari: :P

inilahSaya: selamat untuk anda jugak :)

RedWGG: hehhe...OOooo..camtu eks..hmmm

darling: kah kah kah...bukan bukan..tapi ada kena mengena gak..huhhu

achik: hang garang tak???

Si B*ntang said...

ppuan x garang la.

cume penoh dgn emosi.

may,mekaseh oke.
kad ko da sampai.
aku terharu sbb kad ko ptame sampai.

HazuraHamzah said...

ni saper yg marah2 dibulan posa ni?.. hahaha..

Ayaq masak said...

Oh nehi2...tidoq itu penting bagiku...takdaknya aku nak jawab fon masa aku tengah tidoq..no no no.

kawaii_desu said...

hmm.... as usual i agree with ayaq. haha bila start cuti?

ad3ck said...

haku pong nak juai cupcake la camneh haha haha.

CiK BaWaNg said...

13may..cik bawang da dapat kad raye tuu~ trime kasih...berseri jugak raye taun ni walaupon kueh raye tak sampai2 lagi..hehehe nnt cik bawang gantung kat dinding..

Selamat Hari Raya..maaf zahir batin.. mintak maaf la kalo ade terkasar bahase tergurau senda..:D:D

K i a H R o N g G e n G said...

APE POMPUAN GARANG? kemari hang may,amboiiii kemain lagiii *ala2 cekak pinggang cam MAK TIRI


Note:LELAKI memang pelik ada je aktibiti yg tak kene dimata siDara.Lelaki dan wanita kan berbeza sipat nye relax lah dude,hang kan lebey memahami lareyyyyyyyyyyyy

Sastri said...

eleh... pompuan garang juga yang dicari kan? garang tu seksi apa... :p

lindosh said...

HARUS garang! lelaki neh tak bleh kasi muka okek!

kc said...

slamat hari rayer maaf zahir & batin k? ko ni tak habis2 la mengutuk org pompuan nih..kang che sumpah sampai ke tua la ko tak kawen..ekekeke!

dodol dah siap?

13may said...

siBintang: oh! dah sampai ker??? selamat hari raya!

hazuraHamzah: mereka dan mereka mereka...hahha hahha

ayaqmasak: abis...kalau emergency camna??? huh! :P

kawaiiDesu: hang ni sekali sekala..sokong la aku plak...hahha :D

ad3ck: hehhe...meh la..hang nak aku tolong wat iklan apa??? huhhu

cikBawang: oh! dah sampai...selamat hari raya :)

kiah: amboiii...awat kemain garang lagi nih..hahha :P

sastri: wahahahaha....tapi kadang2 syok gak kena marah ngan pompuan nih..huhhu :D

Lindosh: kena la kasi muka...nanti baru padan muka..haha hahha :P

kc: hehhe...dodol tak kacau lagi pun...pasai dok tengah jiwa kacau..huhu

tyrexia said...

selamat menyambut aidilfitri!!!
bnyk2 la minta maaf sbb dh banyak ckp psl pempuan ye.. :P weekk~~

Leeds Al-Malique said...

hoho sape suh hang cari pempuan garang? :D

DiaHarris said...

kelakar lar..

i soka no 4 tu... mmg bagus + besh besh besh..

heheee...

selamat hari raya abang 13may ;)

Kak Lady said...

Silap tu....pompuan tak suka nak marah2...tapi orang laki yang buat diorang marah...

Mak Su said...

mana ada garang, pempuan penyayang, tu sebab ler macam tu peelnyer

nUr@dDeEn said...

Takpa, takpa ... awat cheq, dah ketaq lutut dah ka? hak hak hak ..! Sila, sila mai oii.. jgn lupa bawak kuih raya barang sebalang dua yer, May!

;D

fiezafadilla said...

pasal laki byk peel. tu pasal pempuan marah. marah2 sayang. kang tak marah, buatbodo je, laki kata tak sayang dia lak.

achik said...

err aku buleh la tahan garang gak.. hahaha ;p

13may said...

tyrexia: tima kasih...mintak maaf la yea.. :P

Leeds: dah berkenan...nak wat camna..hohho :D

diaHarris: bagus kan?? hehhe ;)

kakLady: oh! camtu ker??? hmmm...jap nak pikir..hahha :D

maksu: hehhe...lelaki pun penyayang gak..kan bagus tuh :D

NorDeen: duit raya jgn lupa reserve untuk aku...hahah :D

fieza: marah takpa...jgn berleter :P

achik: insaf la achik..jgn la garang2..huhuhuhu

cik noha said...

Kesimpulan:
Pompuan garang! Asyik nak marah marah ajer...hahha :P

hahaha..lawak giler..bgslh pompuan garang

goboklama said...

alaaaaa....boringla 13may,len kali jgn pos entri pasal lelaki vs pompuan lah,buatla entri yg hapenin sket :p

13may said...

cik noha: hoh?? bagus ker??? hahha :P

goboklama: ok...akan di usahakan :)

nanonano said...

betoi! betoi! betoi!
ekekeke,
incik may slalu kne mrh ke?
:D

merapuman said...

ha..ha..kau tak tengok lagi pompuan yang marah lakinya main game walaupun semua kerja rumah yang disuruh sudah dibuat.. tapi kan, apa-apapun, pompuan lah best. takkan kau nak idup ngan laki kut?

Azzam Supardi said...

Sibuk kerja, tidur tak ingat dunia, perabih duit, borak dengan kawan-kawan memang gua punya perangai. Tapi hat telepon malam2 tu gua agak geli sikit ha ha ha!

Okay la, May.

Selamat Hari Raya. Maaf Zahir Batin. Semoga Ramadhan yang kita lalui mendapat kebarkatan dan Syawal yang tiba dipenuhi kesyukuran.

13may said...

nanonanO: takde..kena bebel sikit sikit ajer..huhhu :P

merapuMan: hehhe...memang betoi la Bos...kena marah pun, kita suka jugak kan :D

azzamSupardi: Ok..selamat balik kg...eh! bukan ko keja ker??? hahha :D

selma said...

saye suke no 3.
kini saya xrisau lagi. ;p

Mawar said...

dude, aku rasa aku garang...pasal aku leo..leo itu singa..hahhaha...
kalau tak garang tak mencabarla...kan?kan?kan?

Shumierain said...

Ape lak pompuan garang lak..lelaki sebenar yer yg kuat sentap..pompuan bg nasihat jer..terus kt pompuan marah..ade ker patot...

13may said...

selma: bagus la begitu...eh! buleh tinggalkan link anda...hehhe

mawar: ngaummm ngaummm ngaummm :P

shumierain: patut patut...hahha :P

Related Posts with Thumbnails
 
Designer: Douglas Bowman | Di ubahsuai oleh: 13may