Thursday, May 25, 2006

Fakta World Cup


mmm...malas betul hari ni....sempena World Cup 2006 yang nak mai ni...aku cuma copy paste saja satu email yang aku dapat mengenai bola:
Subject: KENAPA 45 MINIT?
Kenapa masa perlawanan bolasepak adalah 45 minit, dan bukannya 30 minit ataupun 1 jam (utk separuh masa)?Saintis sukan dan pemain-pemain veteran juga tidak dapat memberikan jawapan yang tepat. Di dalam kemusykilan tersebut, ada seseorang yang memberikan jawapan yang boleh diterima.Dia menjawab...."Sebab mengapa bolasepak dimainkan dalam 45 minit ialah...Terdapat 2 pasukan di dalam setiap perlawanan dan ada 11 orang pemain di setiap pasukan. Setiap pemain mempunyai "2 biji bola" dan membawanya setiap masa semasa bermain didalam padang. Jadi, jumlah kesemua bola untuk kedua-dua pasukan ialah 44 biji bola. Terdapat sebiji bolasepak yang digunakan di dalam perlawanan. Oleh itu,jumlah keseluruhan ialah 45 minit.Persoalan terjawab !!!Tetapi, kadang-kadang ada masa tambahan selama 2 minit...itu adalah "bola referee"!


MORAL OF THE STORY: Jgn lupa tengok world cup...

3 comments:

db cooper said...

wakakaka.. nie benda terlawak wat masa nie

..::jane doe::.. said...

hahaha...!!giler lawak sampai aku ter'drop' komen kat cni.siyes xpenah aku dgr fakta mcm gini.kahkahkah!

nuyuljana said...

ahahahahaha.

lawak lucah.

;p

Related Posts with Thumbnails
 
Designer: Douglas Bowman | Di ubahsuai oleh: 13may